Άλλο ένα βήμα για την κατάληψη της τέταρτης προνομιούχου θέσης, που δίνει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Euroleague, έκανε η Αναντολού Εφές. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν επέστρεψε στις νίκες, μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, επικρατώντας με 93-74 της Γκραν Κανάρια στην Κωνσταντινούπολη και πλέον έχει ρεκόρ 14-8. Από την άλλη, η ομάδα του Βίκτορ Γκαρθία έφτασε τις επτά συνεχόμενες ήττες και με ρεκόρ 6-16 βρίσκεται στη 14η θέση της βαθμολογίας.

Κορυφαίος παίκτης της τουρκικής ομάδας, ήταν ο Κρούνουσλαβ Σιμόν, ο οποίος έκανε ρεκόρ καριέρας σε πόντους, πετυχαίνοντας 25, ενώ είχε επίσης 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Άξιοι συμπαραστάτες του ήταν οι Λάρκιν και Μίσιτς, οι οποίοι είχαν από 18 και 16 πόντους αντίστοιχα. Από πλευράς ηττημένων, πρώτος σκόρερ ήταν ο Κλέβιν Χάνα, που μέτρησε 16 πόντους, αλλά και πέντε ασίστ.

Το ματς:

Η Εφές ξεκίνησε με σερί 8-0 στα πρώτα δύο λεπτά, αλλά η Γκραν Κανάρια αντέδρασε και με μπροστάρη τον Τιλί, που πέτυχε οχτώ πόντους, έκανε δικό της σερί 12-7, μειώνοντας σε 15-12. Με τον Πλάις, που πέτυχε πέντε σερί πόντους και δύο βολές του Λάρκιν, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν «έτρεξε» σερί 7-0 και η διαφορά για πρώτη φορά έφτασε σε διψήφιο νούμερο (22-12) στο 7’, με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται με σκορ 26-19, αφού δεν μέτρησε το απίθανο buzzer beater τρίποντο του Μπαλμπάι στην εκπνοή.

Η Εφές έπαθε… μπλακ άουτ στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, αφού δεν σκόραρε για σχεδόν τέσσερα λεπτά, κάτι που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο η Γκραν Κανάρια, η οποία πέτυχε δέκα αναπάντητους πόντους και πέρασε μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά με 26-29. Οι φιλοξενούμενοι «πετούσαν» στο παρκέ και με σωστές επιλογές στην επίθεση, αλλά και καλή αμυντική λειτουργία, κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου (43-46), έχοντας πετύχει 27 πόντους σε αυτό το δεκάλεπτο.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να βρίσκονται μπροστά στο σκορ μέχρι το 23’ (48-50), αλλά με ένα σερί 13-2, η Εφές όχι μόνο πήρε προβάδισμα, αλλά και διαφορά εννιά πόντων (61-52) στο 27’. Σιμόν και Λάρκιν είχαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους γηπεδούχους και για τους φιλοξενούμενους οι Χάνα και Έρικσον. Η Γκραν Κανάρια προσπαθούσε να κρατηθεί κοντά στο σκορ, αλλά οι γηπεδούχοι διατήρησαν αυτή τη διαφορά μέχρι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, που έληξε με 69-60.

Η Εφές μπήκε με διάθεση να… καθαρίσει το ματς και με ένα 6-0 στο πρώτο λεπτό του τέταρτου δεκαλέπτου, εκτόξευσε τη διαφορά στο +15 (75-60), αναγκάζοντας τον Βίκτορ Γκαρθία να καλέσει τάιμ άουτ. Η Γκραν Κανάρια προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, αλλά κατάφερε να μειώσει μέχρι τους οχτώ πόντους (80-72) στο 36’. Κάπου εκεί ξέμειναν από δυνάμεις, οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν άψογα τη διαφορά και όχι μόνο δεν απειλήθηκαν, αλλά έφτασαν τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της (+19), με το τελικό σκορ να είναι 93-74.

Τα δεκάλεπτα: 26-19, 43-46, 69-60, 93-74.



ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube