Μόλις δύο ώρες άντεξε μακριά από την κορυφή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Μετά τη νίκη της Σίτι επί της Άστον Βίλα, η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ καλούνταν να απαντήσει στο Λονδίνο κόντρα στο αξιόμαχο σύνολο του Σκοτ Πάρκερ και το έκανε με μπόλικο άγχος, αλλά με τον τρόπο που ξέρει όσο καμία άλλη ομάδα στο Νησί.

Πετυχαίνοντας νέα ανατροπή, αφού είχε μείνει πίσω στο σκορ μόλις στο 4’, οι «κόκκινοι διάβολοι» επικράτησαν 2-1 των Λονδρέζων και επέστρεψαν στην κορυφή, έχοντας βέβαια ένα ματς περισσότερο από τη συμπολίτισσα, η οποία καταδιώκει από το -2. Παράλληλα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συμπλήρωσε 366 μέρες χωρίς να έχει χάσει εκτός έδρας σε επίπεδο Premier League.

Σημειώνεται ότι για το 2020/21, η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, πέτυχε την 7η εκτός έδρας ανατροπή της!

Σε ό,τι αφορά το παιχνίδι, κατά την προσφιλή της τακτική, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πλήρωσε το πρώτο της λάθος στο ματς, καθώς από μία βαθιά μπαλιά ο Λούκμαν εκμεταλλεύθηκε το γεγονός ότι ο Γουάν-Μπισάκα είχε δώσει βάθος και με ωραίο διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ στο 4’.

Από εκεί και πέρα, οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να πιέζουν και βρήκαν σχετικά άμεσα την ισοφάριση, καθώς στο 21’ ο Καβάνι δεν συγχώρησε το λάθος στη μικρή περιοχή και με κοντινο σουτ έκανε το 1-1.

Μπορεί στη συνέχεια η Γιουνάιτεντ να πίεζε για το γκολ, αλλά αυτό ήρθε μέσω μίας ατομικής έμπνευσης. Ο Πολ Πογκμπά με ένα εκπληκτικό σουτ στο 65’ και μάλιστα με το… κακό του πόδι «ζωγράφισε» τον Αρεολά, διαμορφώνοντας το 2-1, που ήταν το τελικό σκορ.

Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, η Φούλαμ υποχρέωσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να περάσει πολύ δύσκολες ώρες, αλλά τελικά το «τρίποντο» πήγε στο σύνολο του Νορβηγού τεχνικού.



Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής:

Τρίτη 12 Ιανουαρίου

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Νιούκαστλ 1-0
(73’ πεν. Σαρπ)

Γουλβς-Έβερτον 1-2
(14’ Νέβες – 6’ Ιβόμπι, 77’ Κιν)

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου

Άστον Βίλα-Τότεναμ ΑΝΑΒΟΛΗ

Μάντσεστερ Σίτι-Μπράιτον 1-0
(44’ Φόντεν)

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου

Άρσεναλ-Κρίσταλ Πάλας 0-0

Τρίτη 19 Ιανουαρίου

Γουέστ Χαμ-Γουέστ Μπρομ 2-1
(45’ Μπόουεν, 66’ Αντόνιο – 51’ Περέιρα)

Λέστερ-Τσέλσι 2-0
(6’ Εντίντι, 41’ Μάντισον)

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου

Λιντς-Σαουθάμπτον ΑΝΑΒΟΛΗ

Φούλαμ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2
(5’ Λούκμαν – 21’ Καβάνι, 65’ Πογκμπά)

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου

Λίβερπουλ-Μπέρνλι (22:00)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube