Το προτελευταίο, αλλά καθοριστικό βήμα, από πλευράς Πολιτείας έγινε χθες με τη δημοσίευση του επίμαχου νομοσχεδίου που αφορά το νέο γήπεδο της ΑΕΚ.

Πλέον η «Αγια-Σοφιά» είναι νόμος του Κράτους και εκείνο που απομένει είναι η έκδοση των οικονομικών αδειών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και τη Διεύθυνση Οικοδομικών και Κτιριοδομικών Κατασκευών για να μπουν οι μπουλντόζες στη Νέα Φιλαδέλφεια, ώστε να ξεκινήσουν τα έργα.

Άλλωστε, μέσα στον Αύγουστο θα διευθετηθεί και το τελευταίο «οικογενειακό» θέμα της «Ένωσης», που είναι το παραχωρητήριο του οικοπέδου από την Ερασιτεχνική στη «Δικεφάλος 1924».

Το πιο πιθανό είναι ότι οι άδειες θα εκδοθούν στα μέσα Σεπτέμβρη και τότε θα αρχίσει η ανέγερση του νέου σπιτιού της ΑΕΚ.

Όσον αφορά το άλσος και τα 2,4 στρέμματα που θα παραχωρηθούν στην «Ένωση», όπως αναφέρεται στο άρθρο 43 (πρώην 82) υπάρχει ρητή υποχρέωση της ΑΕΚ να παραχωρήσει χώρο πρασίνου ίσης έκτασης με αυτή που ήδη «προστέθηκε» στο οικόπεδό της με την ψήφιση του νόμου.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Οι ευχές της Καλαμάτας σε Σεμπά: «Η υγεία κάθε αθλητή είναι πάνω από οποιονδήποτε αγώνα»

Βοσνιάδης: «Θα είμαστε μετρημένοι και σοβαροί - Μόλις κλειδώσει μαθηματικά, θα ελευθερωθούμε να το χαρούμε»

«Βράζει» για τη διαιτησία η Ελλάς Σύρου: «Επαναλαμβανόμενο μοτίβο που δεν μπορεί πλέον να αγνοηθεί»

Βήμα ανόδου για Καλαμάτα, μέσω Ολυμπιακού Β, και… παραμονής για Athens Kallithea!

Γκολ… ανόδου ο Μιράντα, πανηγυρισμοί στις κερκίδες της Καλαμάτας για το ΟΣΦΠ Β-Πανιώνιος!

Στα… σχοινιά ο Πανιώνιος, 2-0 ο ΟΣΦΠ Β με Τανούλη

Ο Κουτσίδης σκόραρε με το στήθος για το 1-0 του ΟΣΦΠ Β - Έχασε πέναλτι ο Πανιώνιος!

Μεγάλη ανησυχία για Σεμπά: Αποχώρησε με ασθενοφόρο από το ματς με Καλαμάτα!

Οι φίλοι του Ηρακλή έστησαν ξέφρενο πάρτι αποθέωσης στην αποστολή για την άνοδο!

Το πάρτι στα αποδυτήρια του Ηρακλή για την άνοδο και το «είναι τρελός ο πρόεδρος» για τον Μονεμβασιώτη!

TAGS: A.E.K.