Βίντεο ντοκουμέντο από τις κινήσεις των συγκατηγορούμενων του Μένιου Φουρθιώτη, εμπεριέχονται στην δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους. Ένα από αυτά, είναι σε δρόμο της Ν. Ερυθραίας, λίγο πριν εντοπιστούν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και ανοίξουν πυρ σε βάρος τους με πολεμικό καλάσνικοφ για να διαφύγουν.

Η κίνησή με τους δύο δράστες 48 και 42 χρόνων, έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας της περιοχής. Η επίθεση εναντίον των αστυνομικών καταγράφηκε μεταξύ 00:45 και 01:00 στις 16 Απριλίου, στη συμβολή των οδών Θησέως και Αγίων Σαράντα στη Νέα Ερυθραία. Εκεί εγκατέλειψαν τον σάκο που είχαν το καλάσνικοφ, πάνω στον οποίο εντοπίστηκε DNA του 48χρονου ενώ το όχημα βρέθηκε σε συνεργείο στο Περιστέρι όπου θα άλλαζαν τα πλαστικά και θα αλλοίωναν τα εξωτερικά χαρακτηριστικά της.

Μετά από περίπου 22 ώρες αργότερα στις 22:20 της ίδιας μέρας, χρησιμοποιούν το γκρι Σμαρτ του 42χρονου προκειμένου να προβούν στην επίθεση με καλάσνικοφ εναντίον της οικίας του Μένιου Φουρθιώτη στην Εκάλη. Το συγκεκριμένο όχημα αποτυπώνεται σε κάμερες ασφαλείας, μετά την επίθεση, να κινείται στη Λ. Διονύσου, στη Λ. Μαραθώνος και μέσα Αττικής Οδού να καταλήγει στο Χαλάνδρι, στην κατοικία του 42χρονου, έχοντας καταγράψει περίπου 28 χιλιόμετρα.

Ο 42χρονος δεν αρνήθηκε ότι το όχημα ήταν δικό του αλλά υποστήριξε ότι βρισκόταν στην περιοχή για δουλειά.

Σημειώνεται ότι εννέα κλήσεις και ένα μήνυμα έκανε και έστειλε ο Μένιος Φουρθιώτης προς τους δράστες πριν την επίθεση στους αστυνομικούς και πριν την επίθεση στο σπίτι του.

 

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Απαγόρευση στον Μπολσονάρου να φύγει από τη χώρα, την επομένη των εκλογών στη Βραζιλία

Υπόθεση Χωριάτικο: Στον εισαγγελέα οι 59 κατηγορούμενοι για την υπόθεση φορολογικής απάτης

Ιόνια Οδός: Εκτροπή λεωφορείου του Πολεμικού Ναυτικού με 25 επιβαίνοντες - Τραυματίστηκαν ο οδηγός και 12 επιβάτες

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ ανοιχτά του Λασιθίου

Απεργιακές κινητοποιήσεις στις 30 Οκτωβρίου: Δεμένα αναμένεται να μείνουν τα πλοία σε 7 λιμάνια

Ρόδος: Σε Red Code έως τις 29 Οκτωβρίου – «Περιορίστε τις μετακινήσεις», καλεί ο δήμος

Δίκη για τα Τέμπη: Κατέθεσαν επιβάτες του δεύτερου βαγονιού - Την Τρίτη η επόμενη συνεδρίαση

Η τρομακτική στιγμή που κρουαζιερόπλοιο συγκρούεται με φορτηγό πλοίο

Δεσμεύονται τα περιουσιακά στοιχεία των κατηγορουμένων στις υποθέσεις Pizza Fan και «Χωριάτικο»

Κακοκαιρία: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων - Καταιγίδες στην Αττική και την 28η Οκτωβρίου