H Eλλάδα συνεχίζει τη Δευτέρα (26/02, 20:30) τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ, καθώς αντιμετωπίζει την Ολλανδία στη Χάγη για τη 2η αγωνιστική.

Στην εθνική ομάδα των «οράνιε» αγωνίζεται ένας παλιός... γνώριμος της χώρας μας, ο Γιανίκ Φράνκε, ο οποίος αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και μίλησε για το μεγάλο δέσιμο που πρόλαβε να αποκτήσει με την Ελλάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην ΕΡΤ3:

«Αισθάνομαι πως είναι ιδιαίτερο παιχνίδι γιατί η Ελλάδα είναι κάτι ξεχωριστό μέσα στην καρδιά μου μετά την περσινή σεζόν με τον ΠΑΟΚ. Έχω ερωτευτεί την χώρα σας, μου λείπουν πολλά πράγματα ειδικά από τη Θεσσαλονίκη, όλη η Ελλάδα , η κουλτούρα… Θα είναι διασκεδαστικό, θα δω κάποια γνωστά πρόσωπα όπως ο Σπανούλης και κάποια άλλα παιδιά, θα έχει ενδιαφέρον.

Είναι δύσκολο γκρουπ. Η Ελληνική ομάδα είναι πολύ δυνατή, είδα τα ονόματα που θα παίξουν, υπάρχουν καλά ονόματα στην λίστα. Η Ελλάδα είναι το φαβορί, η Τσεχία είναι το δεύτερο φαβορί και η Μεγάλη Βρετανία κι εμείς θα παλέψουμε αλλά θα έχει ενδιαφέρον σε κάθε περίπτωση. Στα παράθυρα όλα μπορούν να συμβούν».


Για την παρουσία του στην Παλένθια: «Περιμέναμε πως θα είναι δύσκολη σεζόν ίσως όχι τόσο όσο φαίνεται να είναι τώρα. Πρέπει όμως να μένεις θετικός. Ειδικά στα τελευταία παιχνίδια κερδίσαμε την Γκραν Κανάρια με 25-30 πόντους διαφορά, αυτό μας δίνει ελπίδα. Είναι σκληρή σεζόν δεν θα πω ψέματα».

Για τον ΠΑΟΚ: «Κάποιος μου είχε πει πως λίγες θα είναι οι φορές στην καριέρα σου που θα έχεις ξεχωριστές σεζόν , που όλα θα πηγαίνουν καλά, όλοι θα αγαπούν όλους, που θα χαίρονται το μπάσκετ. Πιστεύω η περσινή χρονιά ήταν από αυτές που ως ΠΑΟΚ είχαμε μια σεζόν ονειρική, όλοι διασκέδασαν… Μου λείπει αυτό. Διατηρώ ακόμη επικοινωνία με κόσμο… Έμαθα πως ο Στάθης (Νερατζάκης) ανέλαβε προπονητής και αυτό είναι φανταστικό. Είχε καλύψει την ομάδα στην θέση του Λυκογιάννη στο παιχνίδι προκριματικών με την Μάλαγα. Έδειξε τις προπονητικές του ικανότητες. Θα έχει ενδιαφέρον…».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Οι αντιδράσεις του πάγκου, η ατμόσφαιρα και ο... Παυλίδης: Η παρακάμερα από τη νίκη της Εθνικής κόντρα στην Ολλανδία

Στο κατάμεστο ΣΕΦ η δεύτερη μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου στις δύο πρώτες αγωνιστικές των προκριματικών του EuroBasket!

Με Τολιόπουλο, Παπαγιάννη και Πετρούσεφ το Top-10 της 4ης ημέρας των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2025!

Κουζέλογλου: «Στην Εθνική Ομάδα έχουμε κοντά μας αυτούς που μας έκαναν να παίξουμε μπάσκετ»

Σίβεκ: «Κυριαρχήσαμε κόντρα σε παίκτες Ευρωλίγκας, αλλά δεν έχουμε την ποιότητα»

«Πέρασε» από Βοσνία κι έκανε το απόλυτο η Γαλλία-Σάρωσε την Κύπρο η Κροατία

Η άμυνα, το κάρφωμα του Χαραλαμπόπουλου και η… μπούκα του Σπανούλη στο παρκέ

Έκανε σεφτέ η Τσεχία με «διπλό» Σατοράνσκι - Η βαθμολογία του ομίλου της Εθνικής

Σπανούλης: «Οι παίκτες μου δεν προσπαθούν να βρουν δικαιολογίες, αλλά αντιδρούν ως ώριμοι άνδρες»

Παπαγιάννης: «Δεν θέλω να κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου, δεν βοήθησα την ομάδα αρκετά απόψε»