Ο Σιλβέν Φρανσίσκο αποχαιρέτησε με ένα έντονο φορτισμένο συναισθηματικά μήνυμα την Ζαλγκίρις. Ο Γάλλος γκαρντ θα συνεχίσει την καριέρα του στη Βιλερμπάν με ένα τεράστιο συμβόλαιο (που αγγίζει τα 5 εκατ. ευρώ ετησίως), αλλά δεν ξεχνά όσα του πρόσφερε η ομάδα του Κάουνας.
«Δύσκολο να βάλω τις σκέψεις μου σε λέξεις για αυτό που ο σύλλογος και αυτή η πόλη σημαίνουν για μένα.
Από τη στιγμή που έφτασα στο Κάουνας, ένιωσα κάτι ξεχωριστό. Μοιραστήκαμε τόσα πολλά, αξέχαστες στιγμές μαζί, και δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνο το buzzer-beater εναντίον Ρίτας για να κλείσει τη σειρά. Στιγμές σαν κι αυτήν μένουν μαζί σας για πάντα.
Αυτή η σεζόν ήταν ξεχωριστή. Τελειώνοντας πέμπτοι στη EuroLeague, μπαίνοντας στα playoffs, απέναντι στις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και δημιουργώντας αναμνήσεις που κανένας δεν μπορεί να μας πάρει - ήταν μια απίστευτη πορεία.
Αλλά αυτό που θα θυμάμαι περισσότερο δεν είναι μόνο το μπάσκετ. Είναι οι άνθρωποι.
Οι καταπληκτικοί φίλαθλοι που μας υποστήριξαν σε κάθε βήμα, τα παιδιά που περίμεναν μετά τα παιχνίδια μόνο και μόνο για μια φωτογραφία ή ένα αυτόγραφο, και κάθε μέλος του προσωπικού που με έκανε να νιώσω σαν στο σπίτι μου από την πρώτη μέρα. Η Ζαλγκίρις είναι ένας από τους καλύτερους οργανισμούς στην Ευρώπη και είμαι πραγματικά ευγνώμων που είχα την ευκαιρία να φορέσω αυτή τη φανελά.
Στους συναδέλφους μου, τους προπονητές, το προσωπικό, και σε όλη την οικογένεια της Ζαλγκίρις, ευχαριστώ για όλα.
Φεύγω με γεμάτη καρδιά και αναμνήσεις που θα μείνουν μαζί μου για πάντα. Το Κάουνας θα έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου».