Η Ζαλγκίρις επιβεβαίωσε τον ρόλο του φαβορί νωρίτερα και επικράτησε στον πρώτο τελικό του λιθουανικού πρωταθλήματος, κάνοντας το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.
Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Σιλβέν Φρανσίσκο αναφέρθηκε στα μεταγραφικά σενάρια γύρω από το όνομά του, απαντώντας με σαφείς προτεραιότητες.
Συγκεκριμένα, ανέφερε πως σκέφτεται το NBA, αλλά τόνισε ότι πρέπει να παραμείνει συγκεντρωμένος στους τελικούς.
Αναλυτικά όσα δήλωσε:
«Οι φήμες είναι παντού, αλλά αυτήν τη στιγμή σκέφτομαι το ΝΒΑ. Ναι, παρά τα πάντα, ο κύριος στόχος είναι το ΝΒΑ. Τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν, αλλά εκεί είναι που θέλω να πάω.
Όπως είπα, οι φήμες είναι παντού. Αυτήν τη στιγμή είμαι συγκεντρωμένος στους τελικούς.
Το Κάουνας, οποιαδήποτε άλλη ομάδα με θέλει… δεν δίνω σημασία σε αυτό αυτήν τη στιγμή. Τα χαρτιά είναι στα χέρια μου, οπότε πρέπει να πάρω τον χρόνο μου».