Η Γιουνάιτεντ δεν ήταν η μόνη ομάδα στο Μάντσεστερ που κινήθηκε για την απόκτηση του Φρεντ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Βραζιλιάνος μέσος στο «FourFourTwo», η Μάντσεστερ Σίτι κατέθεσε επίσημη πρόταση στον 25χρονο για να τον εντάξει στο δυναμικό της, αλλά τελικά ο ίδιος επέλεξε τους "άσπονδους" γείτονες, με τον Ζοσέ Μουρίνιο να είναι ένας από τους καθοριστικότερους παράγοντες που τον οδήγησαν σε αυτήμ την απόφαση.

«Η αλήθεια είναι πως η Μάντσεστερ Σίτι μου είχε κάνει πρόταση και μάλιστα είχα μιλήσει με τους συμπαίκτες μου στη Βραζιλία που παίζουν στους γείτονες. Προσπάθησαν να με πείσουν να πάω στην ομάδα τους, αλλά τελικά δεν συνέβη. Στη συνέχεια ήρθε το καλοκαίρι και, όπως έχω πει, υπήρξαν κι άλλες προτάσεις μαζί με αυτή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αποφάσισα γρήγορα πως αυτή ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή για εμένα», τόνισε αρχικά ο Βραζιλιάνος και, στη συνέχεια, αποκάλυψε πως ο κυριότερος λόγος που επέλεξε τους "κόκκινους διαβόλους" ήταν ο Ζοσέ Μουρίνιο.

«Ο Μουρίνιο είναι ένας κορυφαίος επαγγελματίας και ο κάθε ποδοσφαιριστής θα ήθελε να δουλέψει με έναν νικητή σαν κι αυτόν. Μαθαίνω πολλά πράγματα από εκείνον, αυτό είναι σίγουρο. Μπορεί να γίνει πολύ αυστηρός, αλλά αυτό είναι μέρος της δουλειάς. Είναι επίσης φιλικός, ευχάριστος άνθρωπος εκτός γηπέδου και αστειεύεται μαζί μας στα αποδυτήρια. Ο Ζοσέ έπαιξε καθοριστικότατο ρόλο στο να έρθω στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και είμαι ευγνώμων που ο τρόπος παιχνιδιού μου προκάλεσε το ενδιαφέρον του», ήταν τα λόγια του 25χρονου μεσοεπιθετικού.

Μέχρι σήμερα ο Φρεντ έχει πραγματοποιήσει 10 εμφανίσεις με τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων», έχοντας σκοράρει μία φορά και ελπίζει την ερχόμενη Κυριακή (11/11) να αγωνιστεί στο ντέρμπι του Μάντσεστερ κόντρα στην ομάδα που απέρριψε το περασμένο καλοκαίρι.

Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδήμας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube