Φρίκη στη Γαλλία. Μια γυναίκα καταδικάστηκε σε φυλάκιση οχτώ ετών, αφότου διαπιστώθηκε ότι έπνιξε πέντε από τα νεογέννητα μωρά της και κατόπιν έκρυψε τις σορούς του στην κατάψυξη.

Η 37χρονη Romana Canete γεννούσε τα μωρά στην μπανιέρα τoυ σπιτιού της στο Louchats της Γαλλίας, και στη συνέχεια τα άφηνε να πεθάνουν μέσα στο νερό.

Μία από τις δύο έφηβες κόρες της βρήκαν ένα από τα μωρά σε μια τσάντα που είχε τοποθετηθεί σε καταψύκτη. Το τρομαγμένο κορίτσι ενημέρωσε τον πατέρα της, Juan Carlos, ο οποίος ειδοποίησε την αστυνομία, η οποία εντόπισε και τα άλλα πτώματα. Οι γεννήσεις και οι θάνατοι πιστεύεται ότι έχουν λάβει χώρα σε μια περίοδο δέκα ετών, και ο σύζυγος επέμεινε ότι δεν γνώριζε τις εγκυμοσύνες, σύμφωνα με το BBC.

Απευθυνόμενη από την πλευρά της στο δικαστήριο του Μπορντό, η Canete ζήτησε συγγνώμη από την οικογένειά της.

«Πρώτα θα ήθελα να ικετεύσω τη συγχώρεση των μωρών - θα μπορέσω να το κάνω αυτό όταν φύγω από τη φυλακή και καταλήξω στο νεκροταφείο» είπε. «Ζητώ επίσης συγχώρεση από την οικογένειά μου, τις κόρες μου που έχουν ζήσει όλο αυτόν τον πόνο» πρόσθεσε.

«Δεν είχα άλλη επιλογή, είχα απορρίψει τόσο την ιδέα της εγκυμοσύνης που για μένα, αυτά τα παιδιά δεν μπορούσαν να υπάρξουν» δήλωσε ωστόσο η 37χρονη στο δικαστήριο.

Η υπόθεση σημειώθηκε το 2015 και η γυναίκα έχει ήδη περάσει τρία χρόνια στη φυλακή, αλλά έγινε ευρύτερα γνωστή την Παρασκευή μετά το ρεπορτάζ του BBC.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σαμαράς: Έξι προτάσεις για την ενεργειακή πολιτική - Χωρίς στρατηγική η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη

Μητσοτάκης στις Σέρρες: 11,16 εκατ. ευρώ για το Αυτοκινητοδρόμιο - Οδήγησε στην πίστα

Σαντορίνη: Ενα υποθαλάσσιο «αυτί» αποκαλύπτει τα μυστικά του ηφαιστείου

Σεισμός 5,7 βαθμών στην κεντρική Ιαπωνία, πάνω από 20 τραυματίες

Λέκκας: Να επανεξεταστούν όλα τα αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική και τη χώρα

Ρεύμα: Έως και τριπλάσιες χρεώσεις στα πράσινα τιμολόγια - Μόνο 31,6% στα μπλε

Εορτολόγιο: Μεγάλη γιορτή σήμερα 8 Νοεμβρίου – Ποιοι γιορτάζουν

43ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Ποιοι δρόμοι κλείνουν σήμερα Κυριακή – Αλλαγές σε μετρό και τραμ

Σοκ στην Πολωνία μετά τον θάνατο 6 ανθρώπων και τον τραυματισμό 16 στο μακελειό της Κρακοβίας

Καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: Το διπλωματικό παρασκήνιο πίσω από τη δήλωση Φιντάν - Επόμενο κρας τεστ σε Κάρπαθο