Όχι απλά ήρθε, αλλά στο Κύπελλο… επανήλθε η ΑΕΚ! Σε ένα κατάμεστο κλειστό της Γλυφάδας, η «Ένωση» νίκησε 81-78 το Ρέθυμνο και πήρε την πρόκριση για την 3η αγωνιστική της Β’ Φάσης, όπου θα αντιμετωπίσει τον Άρη (4/10).

Κορυφαίοι για την ομάδα του Ζιάγκου ήταν οι Σάκοτα και Κάιλς με 17 και 16 πόντους αντίστοιχα, ενώ από τους Κρητικούς ξεχώρισε ο Κάουνσιλ με 23 πόντους, με τον Φαγέ να προσθέτει άλλους 14 και να κατεβάζει 9 ριμπάουντ.

Το ματς


Με γρήγορο ρυθμό και τις δύο ομάδες να έχουν όρεξη να τρέξουν στο γήπεδο, ξεκίνησε η αναμέτρηση. Στα πρώτα τέσσερα λεπτά, η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε το προβάδισμα (8-6). Το Ρέθυμνο δεν έχει έβρισκε εύκολα το δρόμο προς το καλάθι λόγω της καλής άμυνας των παικτών του Ζιάγκου, με τον Σάκοτα στη συνέχεια να πηγαίνει με εύστοχο τρίποντο τη διαφορά στο +5 (16-11). Όμως, η απάντηση των Κρητικών δεν άργησε να έρθει, με τους Φαγέ και Κάουνσιλ να κάνουν ένα σερί 13-0 και να δίνουν το προβάδισμα στην ομάδα τους (16-24) και τον Λεωνίδα Κασελάκη απλά να διαμορφώνει –με μία βολή- το 17-24 του πρώτου δεκαλέπτου.

Με ένα σερί 5-0 ξεκίνησε το Ρέθυμνο στη δεύτερη περίοδο, με την υπέρ του διαφορά να «εκτοξεύεται» στους 13 (17-30). Οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου είχαν τον έλεγχο του ματς, με τους «Ενωσίτες» να είναι αρκετά νευρικοί, με αποτέλεσμα το σκορ να γίνεται 35-21 υπέρ των φιλοξενούμενων στα μισά του δεκαλέπτου. Ο Κασελάκης με πέντε δικούς του πόντους και ο Κάιλς με τρίποντο έριξαν τη διαφορά (29-35). Περίπου ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ο Νίκολιτς με δύο βολές μείωσε κι άλλο (38-42) και ο Σάκοτα με τρίποντο διαμόρφωσε το 41-42.

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, το ματς ήταν ντέρμπι, με το προβάδισμα να εναλλάσσεται συνεχώς. Πρωταγωνιστές για τις δύο ομάδες ήταν οι Σάκοτα και Φαγέ, με το Ρέθυμνο να είναι μπροστά (50-53), στα μισά της περιόδου. Σχεδόν δύο λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, ο Κασελάκης με τέσσερις συνεχόμενους πόντους έδωσε ξανά στην ΑΕΚ το προβάδισμα (61-58), με την «Ένωση» να πηγαίνει στο τέταρτο, προηγούμενη με τέσσερις (64-60).

Με «όπλο» την καλή της άμυνα και τον έλεγχο των ριμπάουντ, η ΑΕΚ άφησε το Ρέθυμνο να πετύχει μόλις ένα καλάθι σε τρία λεπτά, με το σκορ να είναι στο υπέρ της 69-64. Μάλιστα, με το «γκολ-φάουλ» του Κάιλς, οι παίκτες του Ζιάγκου πήγαν στο +6 (72-66), στα μισά του δεκαλέπτου. Τρία λεπτά πριν τη λήξη, τα πολλά λάθη των Κρητικών έφεραν την ομάδα του Ζιάγκου ακόμα και στο +9 (77-68). Όμως, με ένα σερί 6-0, οι φιλοξενούμενοι έριξαν τη διαφορά στους τέσσερις (77-74). Όπως είναι φυσικό, το ματς πήγε στη «ρώσικη ρουλέτα», με την «Ένωση» να είναι πιο ψύχραιμη και να επικρατεί με το τελικό 81-78.

Τα δεκάλεπτα: 17-24, 41-42, 64-60, 81-78.

ΑΕΚ (Ζιάγκος): Παπαντωνίου 2, Κάιλς 16 (1), Σάκοτα 17 (4), Κασελάκης 12 (1), Πολυτάρχου 3 (1), Παπαδιονυσίου, Νίκολιτς 2, Ράιτ 10 (2), Καμπερίδης, Ουίλιαμσον 2, Τσιάκος 3, Σαρικόπουλος 14.

Ρέθυμνο (Σκουρτόπουλος): Σίμπσον 8 (1), Παναρετάκης, Κουμπούρας 9, Φριτζπάτρικ, Κάουνσιλ 23 (6/7 τρ.), Άλεν 8 (2), Καλαμπόκης 3 (1), Φαγέ 14 (2), Σίνης 2, Δουλγεράκης, Χείλαρης 3 (1), Κράβιτς 8.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ευχαρίστησε τον Γιαννακόπουλο ο Ερασιτέχνης: «Μεγάλη ενέργεια Παναθηναϊκής αλληλεγγύης - Ο σύλλογος είναι οικογένεια»

Ομπράντοβιτς: «Σήμαινε πολλά για εμένα ο Παύλος, ήταν δεύτερος πατέρας μου - Με τον Δημήτρη είμαστε στην ίδια γραμμή»

«Η άμυνα του Παναθηναϊκού, ο Φρανσίσκο, αλλά και ο ΠΑΟΚ που δείχνει ότι… έρχεται»: Το σχόλιο των Ρομπόλη και Πετρίδη

Φρανσίσκο: «Νιώθω 1000% έτοιμος, πολύ καλή η συνεργασία με Ομπράντοβιτς - Ανυπομονώ να φωνάξω μαζί με τον κόσμο»

Μαντζούκας: «Βγάλαμε ενέργεια από την άμυνα, πήραμε αυτά που έπρεπε από το ματς»

Η βραδιά «πράσινης» ενότητας και οι... πύραυλοι του Ζοτς: Τα highlights από τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μπουργκ

Άλλο επίπεδο ο Παναθηναϊκός, έκανε πλάκα στην Μπουργκ στη μεγάλη επιστροφή του Ομπράντοβιτς!

Το τρίποντο του 16χρονου Βαρβαρίτη και η καθολική αποθέωση από το κοινό του Παναθηναϊκού!

Το κοινό ποστάρισμα ΠΑΕ και ΚΑΕ με Αλαφούζο και Γιαννακόπουλο: «United we stand»!

Σπανούλης: «Ικανοποιημένος με την σκληράδα και τον χαρακτήρα των παικτών μου»

TAGS: A.E.K.