Ιστορία γράφτηκε στην αναμέτρηση της Ανθούπολης με την ΑΕ Αλεξάνδρειας, για τον 2ο όμιλο της Γ' Εθνικής, καθώς οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο φινάλε χάρη στην προώθηση του τερματοφύλακά τους, Θανάση Τόλιου.

Στα... 48 του χρόνια, ο πολύπειρος γκολκίπερ σκόραρε με κεφαλιά να να ισοφαρίσει σε 2-2 και να γίνει εκτός από ήρωας της ομάδας του, ο γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία της κατηγορίας!

Γεννημένος στις 7 Δεκεμβρίου 1976, ο Τόλιος αγωνίστηκε μεταξύ άλλων σε Βέροια, Εθνικό Αστέρα, ΠΑΣ Γιάννινα, Πιερικό και Τρίκαλα, ενώ με το γκολ που σημείωσε, σμπαράλιασε το προηγούμενο ρεκόρ, που κρατούσε από το 2022 ο Σάββας Παντελιάδης, σκοράροντας τότε στα 44 του.

Μάλιστα, ο Τόλιος αναμένεται σύντομα να σπάσει και το ρεκόρ για τον μεγαλύτερο σε ηλικία παίκτη που μετέχει στην κατηγορία, καθώς υπολείπεται μερικών εβδομάδων του Γιώργου Καραγκούνη, τερματοφύλακα που είχε παίξει όντας 48 ετών, τριών μηνών και έξι ημερών στον αγώνα Προοδευτική-Ζευγολατιό το 2018.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ιστορία γράφτηκε επίσης στο 8-0 της Αναγέννησης Καρδίτσας ενάντια στον Ερμή Αμυνταίου, με τον Αντώνη Κοσμίδη να παίζει για τους ηττημένους σε ηλικία 45 ετών, εννέα μηνών και οκτώ ημερών και να γίνεται ο γηραιότερος παίκτης στην κατηγορία πλην τερματοφυλάκων.

Ο 45χρονος ποδοσφαιριστής επέστρεψε στην ενεργό δράση για να βοηθήσει την ομάδα του, έχοντας μάλιστα για συμπαίκτη τον γιο του, Κοσμά, που δεν έχει κλείσει ακόμα τα 16 του χρόνια!

Οι γηραιότεροι σκόρερ της Γ' Εθνικής:

1. Θανάσης Τόλιος 48 ετών, 2 μηνών και 24 ημερών
(01.03.2005 Ανθούπολη - ΑΕ Αλεξάνδρειας)

2. Σάββας Παντελιάδης 44 ετών, 3 μηνών και 6 ημερών
(09.03.2022 Δόξα Δράμας - Αναγέννηση Πλαγιάς)

3. Τάσος Καραμάνος 43 ετών, 4 μηνών και 16 ημερών
(01.12.2013, Πανναυπλιακός - Δόξα Νέας Μανωλαδας)

4. Μανώλης Ρουμπάκης 43 ετών, 2 μηνών και 7 ημερών
(13.03.2022 Πόρος - Ατσαλένιος)

5. Κώστας Νεμπεγλέρας 42 ετών, 11 μηνών και 4 ημερών
(18.03.2018 Αστέρας Ιτέας - Αχιλλέας Φαρσάλων)

Οι γηραιότεροι ποδοσφαιριστές της Γ' Εθνικής:

1. Γιώργος Καραγκούνης 48 ετών, 3 μηνών και 6 ημερών
(24.03.2018 Προοδευτική - Ζευγολατιό)

2. Θανάσης Τόλιος 48 ετών, 2 μηνών και 24 ημερών
(01.03.2005 Ανθούπολη - ΑΕ Αλεξάνδρειας)

3. Αντώνης Κοσμίδης 45 ετών, 9 μηνών και 8 ημερών
(01.03.2025 Αναγέννηση Καρδίτσας - Ερμής Αμυνταίου)

4. Δημήτρης Κουτσόπουλος 44 ετών, 11 μηνών και 11 ημερών
(01.04.2023 Διγενής Νεοχωρίου - Ζάκυνθος)

5. Σάββας Παντελιάδης 44 ετών, 4 μηνών και 15 ημερών
(17.04.2022 Αγροτικός Αστέρας - Αναγέννηση Πλαγιάς)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Προπονητής σε ομάδα έκπληξη ο Βαζέχα!

Toποθετήθηκε δημόσια ο Καλαμάρης για το ενδιαφέρον του για τον ΠΑΣ: «Μέσα στις επόμενες 15 ημέρες θα έχω πλήρη εικόνα»

Γ' Εθνική: Φιέστα για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς - Θρίλερ στον Β' όμιλο με τριπλή ισοβαθμία και πρωταγωνίστρια τη Ζάκυνθο!

«Έσπασε» το απόλυτο του Πανθρακικού ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου

Τιμωρία της ΔΕΑΒ στην ΠΑΣ Πύργος για τα μπουκάλια, τον τραυματισμό παίκτη στο κεφάλι και τη διακοπή!

Γ' Εθνική: Στη Super League 2 ο Απόλλων Καλαμαριάς - Το θρίλερ για την άνοδο συνεχίζεται στο Β' Όμιλο

Άνοδος για Πανθρακικό, «ζωντανοί» Απόλλων Καλαμαριάς και Άρης Πετρούπολης - Παραμένει ουραγός ο Εθνικός!

Χαμός στο Πύργος-Ζάκυνθος: Μπουκάλια σε ποδοσφαιριστές, τραυματισμοί και διακοπή!

Ενδιαφέρον από Αλβανό επιχειρηματία για τον ΠΑΣ Γιάννινα

Αποφυλακίζεται ο Γιάννης Τσιριγώτης - Αθωώθηκε και επιστρέφει στον Ιωνικό