Στο αέρα του ΣΠΟΡ FM 94,6 και στην εκπομπή των Αλέξη Σπυρόπουλου και Μάνου Σπανόπουλου, φιλοξενήθηκε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος.

Αφορμή στάθηκε το event που διεξήχθη το βράδυ της Κυριακής στο κτίριο της HELEXPO στη Θεσσαλονίκη, και αφορούσε την προβολή του χθεσινού «κλάσικο» μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα. Η προβολή έγινε σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, με τους φίλους των δύο ομάδων να φιλοξενούνται σε διαφορετικά δωμάτια ανάλογα με την προτίμηση τους. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό στο event συμμετείχαν περισσότερα από 1000 παιδιά μεταναστών και προσφύγων, σε μία ενέργεια που θα πρέπει να αποτελέσει πρότυπο και έμπνευση για τα ελληνικά δεδομένα.

Το ισπανικό πρωτάθλημα, εκπροσώπησαν ο πρώην εμβληματικός αρχηγός της Μπαρτσελόνα Κάρλες Πουγιόλ, με τον οποίο ο κ. Γαλατσόπουλος αποκάλυψε πως είχε μια σύντομη στιχομυθία, αλλά και ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας.

Στο πλαίσιο του event ο Πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση που έχει το ελληνικό μπάσκετ από το αθλητικό κοινό της χώρας αλλά και την νέα προσπάθεια που γίνεται να προσελκυθούν νέα παιδιά στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Γαλατσόπουλος:

Για τις λεπτομέρειες του χθεσινού(23/04) event:

«Η χθεσινή βραδιά στην έκθεση Θεσσαλονίκης ήταν μια ολοκληρωμένη Κυριακή. Συμμετείχαν περισσότερα από 1000 παιδιά μεταναστών και προσφύγων. Ήταν μια πολύ καλή προώθηση του el clasico. Εκεί βρέθηκαν ο Κάρλες Πουγιόλ αλλά και ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας. Υπήρχαν δύο δωμάτια με φίλους της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα, και δύο διαφορετικές οθόνες. Το event διήρκεσε από τις 12 το πρωί μέχρι το τέλος του αγώνα. Οι περισσότεροι εκ των παρευρισκόμενων ήταν φίλοι Μπαρτσελόνα. Εγώ προσωπικά, παρακολούθησα τον αγώνα από το δωμάτιο της Μπαρτσελόνα.

Για το αν γίνεται κάτι αντίστοιχο σε άλλες χώρες:
«Αυτό είναι κάτι που γίνεται σε 14 χώρες. Μία από τις χώρες μάλιστα, είχε προσέλευση 14.000 ατόμων. Εμείς είχαμε κυρίως πρόσφυγες και μετανάστες. Ήρθαν από το πρωί άτομα με το λεωφορεία, τους προσφέρθηκαν και αρκετά γεύματα».

Για την κουβέντα που είχε με τον Κάρλες Πουγιόλ:
«Είπα του Πουγιόλ ότι στην Ελλάδα, έχουμε ένα καλό brand που λέγεται ΠΑΟΚ»

Για τον αν θα μπορούσε να γίνει κάτι αντίστοιχο στο μπάσκετ:
«Στο μπάσκετ μέχρι τώρα δεν γίνονται ανάλογες δράσεις στην ελληνική λίγκα. Πρέπει να φτιάξουμε το προϊόν και να το αλλάξουμε ώστε να πάρει αυτό που πραγματικά δικαιούται. Το μπάσκετ αδικείται σε σχέση με όσα έχει προσφέρει. Αυτό που είπα και στα μέλη του συμβουλίου, είναι πως μετά τα πλέι οφ πρέπει να διαμορφώσουμε το προϊόν, και να κλείσουμε ένα καλό τηλεοπτικό συμβόλαιο για τα επόμενα χρόνια».

Για τον αν η διοργάνωση πρέπει να αποτελέσει πρότυπο για αντίστοιχες ελληνικές:
«Τέτοια event είναι δύσκολα για τα ελληνικά δεδομένα. Υπάρχει διάθεση όμως, και μπορούμε να κάνουμε για αρχή ανάλογα event σε παιχνίδια που δεν είναι τόσο βαρύνουσας σημασίας όπως τα ντέρμπι. Πρέπει να φέρουμε νέα παιδιά στο μπάσκετ. Μαζί με τον Μπάνε Πρέλεβιτς, έχουμε ξεκινήσει μία νέα προσπάθεια και πλέον σε αρκετά παιχνίδια προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε τουλάχιστον 500 παιδιά στις κερκίδες».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube