Σχεδόν 2.000 άνθρωποι προσήχθησαν από τις αρχές στη Γαλλία χθες σε σχέση με τις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων», ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο είχε θέσει σε εφαρμογή έναν έκτακτο αστυνομικό μηχανισμό για την περίσταση.

Οι προσαγωγές αυτές οδήγησαν σε περισσότερες από 1.700 προσωρινές κρατήσεις, σύμφωνα με αυτό τον οριστικό απολογισμό της τέταρτης πράξης του κινήματος αυτού, που κινητοποίησε 136.000 ανθρώπους.

Εν τω μεταξύ, πέντε συνδικάτα (CGT, CFDT, FO, CFE-CGE και CFTC), καθώς και τρεις εργοδοτικές οργανώσεις (Medef, CPME και U2P) θα συναντηθούν τη Δευτέρα στις 10:00 (11:00 ώρα Ελλάδας) με τον Εμανουέλ Μακρόν στο Μέγαρο των Ηλυσίων, δήλωσαν σήμερα συνδικαλιστικές πηγές.

Ο αρχηγός του κράτους θα συναντήσει τους κοινωνικούς εταίρους δύο ημέρες μετά μια νέα ημέρα δράσης των «κίτρινων γιλέκων» στην οποία συμμετείχαν περίπου 136.000 διαδηλωτές σε όλη τη Γαλλία και η οποία αμαυρώθηκε και πάλι από βία.

Σύμφωνα με την Opinion που αποκάλυψε τη συνάντηση αυτή, «ο σκοπός είναι ο πρόεδρος να τους παρουσιάσει τα μέτρα που θα ανακοινώσει στους Γάλλους, κανονικά, αργότερα μέσα στην ημέρα».

Οι κοινωνικοί εταίροι είχαν γίνει δεκτοί στις 30 Νοεμβρίου από τον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ από τον οποίο είχαν ζητήσει να ληφθούν άμεσα και συγκεκριμένα μέτρα.

Εξάλλου, σύμφωνα με πηγή από το Μέγαρο των Ηλυσίων, οι πρόεδροι της Γερουσίας, Ζεράρ Λαρσέ, της Εθνοσυνέλευσης Ρισάρ Φεράν καθώς και του CESE (Οικονομικό, Κοινωνικό και Περιβαλλοντικό Συμβούλιο) Πατρίκ Μπερνασκονί θα γίνουν δεκτοί από τον Εμανουέλ Μακρόν τη Δευτέρα στις 10:00 (11:00 ώρα Ελλάδας) την ίδια ώρα με τους κοινωνικούς εταίρους.

«Ο πρόεδρος θέλει να φέρει μαζί όλες τις πολιτικές, περιφερειακές, οικονομικές και κοινωνικές δυνάμεις σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για το έθνος, προκειμένου να ακούσει τη φωνή τους και τις προτάσεις τους με σκοπό να τους κινητοποιήσει στη δράση», δήλωσε η πηγή αυτή.

Πηγή: Skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Νέος θάνατος κρατουμένου στις φυλακές Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα – Νεκρός 62χρονος

Απειλές για βόμβες σε αεροσκάφη: «Υπογραφή» ρωσικής εξτρεμιστικής οργάνωσης

«Περιττή γραφειοκρατία»: Οι ΗΠΑ μπλόκαραν γαλλική πρωτοβουλία για την ασφάλεια της ΑΙ

Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: Βίντεο από την επίθεση στο Μαθηματικό με τους 3 τραυματίες

Πέντε νέα εγχώρια κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου την τελευταία εβδομάδα - Συνολικά 53 θάνατοι

Δύο θάνατοι από γρίπη την τελευταία εβδομάδα -156 νέες εισαγωγές COVID-19

Μέγκαν Μαρκλ: Και ο αδελφός της στο μικροσκόπιο της έρευνας για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Προσωρινά κρατούμενος ο 37χρονος φερόμενος εγκέφαλος της ΜΚΟ για τα παιδιά με καρκίνο - Τι είπε στον ανακριτή

Σοκ στη Γερμανία από τον αιφνίδιο θάνατο του Βαυαρού Αϊβάνγκερ

Τα εργαστήρια κατέληξαν στον μηχανισμό θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη