Μετά από δύο καταπληκτικά ματς, η Γαλλία επικράτησε της Γερμανίας και η Team USA της Σερβίας, με τις δύο ομάδες να παίρνουν την πρόκριση στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ.

Είναι η τέταρτη φορά που Γαλλία και ΗΠΑ θα αναμετρηθούν σε τελικό του θεσμού, και μάλιστα η δεύτερη συνεχόμενη μετά το Τόκιο το 2021, όταν οι Αμερικανοί επικράτησαν 87-82. Οι άλλες δύο ήταν το 1948 στο Λονδίνο (ΗΠΑ-Γαλλία 65-21) και το 2000 στο Σίδνεϊ (ΗΠΑ-Γαλλία 85-75).

Όσον αφορά στα μετάλλια, οι ΗΠΑ έχουν 19 συνολικά και 16 χρυσά, ενώ η Γαλλία έχει κατακτήσει μέχρι στιγμής 3 ασημένια, έχοντας ηττηθεί σε ισάριθμους τελικούς από τους Αμερικανούς.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Η ΔΟΕ αναστέλλει τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τις αθλητικές διοργανώσεις και ανοίγει τον δρόμο στους αθλητές της χώρας!

Απόφαση ορόσημο: Η ΔΟΕ ανακοίνωσε πριμ πρόκρισης για τους αθλητές που θα συμμετέχουν σε Ολυμπιακούς Αγώνες

ΔΟΕ: «Το 2029 με νέα διαδικασία η επιλογή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2036»

Η ΔΟΕ σταματά τη συμμετοχή των τρανς και ιντερσεξ ατόμων σε αγώνες γυναικών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2028

Ο Πύρρος Δήμας υπέγραψε στον Τοίχο των Ολυμπιονικών

ΕΟΕ: Επιχορήγηση 300.000 ευρώ σε 11 ομοσπονδίες για Ολυμπιακή Προετοιμασία

Ξεχάστε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες όπως τους ξέρατε

Σε δημοπρασία για καλό σκοπό η στολή της Γιούτα Λίρνταμ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

«Είμαι βιονική τώρα πια!»: Το μήνυμα της Λίντσεϊ Βον μετά τις πέντε χειρουργικές επεμβάσεις

Πήρε το 13ο Ολυμπιακό της μετάλλιο και έγραψε ιστορία στην Ιταλία η Φοντάνα!