Το υφασμάτινο σακουλάκι που κρεμόταν από το λαιμό του δεν πέρασε απαρατήρητο: ένας γάτος-βαποράκι «συνελήφθη» κοντά σε μια φυλακή του Παναμά, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της χώρας αυτής. Οι ουσίες που βρέθηκαν ήταν κοκαΐνη, κρακ και μαριχουάνα.

Ο «ναρκογάτος», όπως τον βάφτισαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, εντοπίστηκε έξω από τη φυλακή της Νουέβα Εσπεράνσα, που φιλοξενεί περίπου 1.700 κρατουμένους, στην επαρχία Κολόν, περίπου 80 χιλιόμετρα βορείως της πρωτεύουσας.

«Το ζώο είχε στον λαιμό του δεμένο ένα ύφασμα που περιείχε πολλά πακετάκια (…) με ένα φυτικό υλικό και πλαστικά, διαφανή σακουλάκια με μια λευκή σκόνη», εξήγησε ο Αντρές Γκουτιέρες, ο γενικός διευθυντής της σωφρονιστικής υπηρεσίας του Παναμά.



Οι εισαγγελικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησαν έρευνα «για τη χρήση ζώων για τη μεταφορά παράνομων ουσιών στο σωφρονιστικό κατάστημα της Νουέβα Εσπεράνσα». 

Για να «πείσουν» τα ζώα να επιστρέψουν στη φυλακή και να μεταφέρουν τα ναρκωτικά, οι κρατούμενοι τα φροντίζουν και τα ταΐζουν. Ο γάτος δεν θα «τιμωρηθεί» για την... παράνομη δράση του αλλά θα δοθεί για υιοθεσία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιούνται ζώα για να εισάγουν ναρκωτικά σε φυλακές. Πριν από τον «ναρκογάτο» είχαν γίνει απόπειρες με ταχυδρομικά περιστέρια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μεξικό: 14 νεκροί και 31 τραυματίες σε τροχαίο

Ξετυλίγεται το κουβάρι για τη δολοφονία Λυγγερίδη: 5 οι προφυλακιστέοι για εγκληματική οργάνωση σήμερα

Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε σήμερα και δεύτερος κατηγορούμενος με ηγετικό ρόλο - Συνολικά 9 προφυλακίσεις

Κινηματογραφική καταδίωξη διακινητή μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας - Στοιβαγμένα 15 άτομα, μεταξύ τους παιδιά, σε βαν!

Δολοφονία Λυγγερίδη: Μαραθώνιος για δεύτερη ημέρα με 32 απολογίες – Προφυλακίστηκε ο «κοντός»

Νέα υπόθεση με διακίνηση ναρκωτικών από ανηλίκους σε Παπάγου, Χαλάνδρι και Ψυχικό: 9 συλλήψεις, δύο 20χρονοι οι αρχηγοί

Βίντεο ντοκουμέντο από το φονικό έξω από το κλαμπ στο Μαρούσι

Συλλήψεις στην Κρήτη για όπλα και πυροτεχνήματα

Στιγμές φρίκης για 40χρονη στη Θεσσαλονίκη από τον 42χρονο σύντροφό της - Την ανάγκαζε να εκδίδεται και την χτυπούσε

Τραγωδία ανοιχτά της Σάμου: Ναυάγιο με μετανάστες - Ένας νεκρός και 25 διασωθέντες