Μια εποχή, όχι και τόσο μακρινή, όπου κυριαρχούσαν τα μπακάλικα, τα μεζεδάκια και τα «λιμανιώτικα» σουβλάκια έρχεται να μας θυμίσει η περιήγηση στον Πειραιά, μέσα από τις «Γειτονιές στο Πιάτο». Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στις 17.00 στον ΣΚΑΪ, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μας ταξιδεύει σε ένα ρομαντικό παρελθόν γεμάτο γεύσεις και κεράσματα.

Ο Πειραιάς είναι από τις περιοχές της Αθήνας που διατηρούν ακόμη μια αυθεντικότητα απαράμιλλη και μια ατμόσφαιρα άλλης εποχής.

Στη γωνία Γούναρη και Νικήτα, τον πεζόδρομο με τα παλαιοπωλεία, βρίσκεται εδώ και λίγο καιρό ο «Γιώργος». Ένα μικρό μαγαζί με μια ωραία ιδέα και μια μοναδική συνταγή. Ωραιότατο χειροποίητο σουβλάκι, με ζυμωμένο μπιφτέκι και αφράτη πίτα.

Σε μια από τις πιο ιστορικές στοές του Πειραιά, βρίσκεται το «παστουρματζίδικο του Αβακιάν»! Ο Αβακιάν γνωρίζει καλά την τέχνη του παστουρμά και τη μυστική συνταγή για το καλύτερο σουτζούκι. Το όνομα του, έγινε συνώνυμο της ποιότητας και σήμερα έναν αιώνα μετά, έχει πλέον αναλάβει η 4η γενιά.

Στην άλλη άκρη του λιμανιού, ανάμεσα σε κτίρια ναυτιλιακών, βρίσκεται το «Κitchen». Ήταν έμπνευση δυο καλών φίλων, ενός σεφ και ενός μπάρμαν, οι οποίοι συνδύασαν τις γνώσεις τους, φτιάχνοντας ένα από τα πιο φρέσκα concepts των τελευταίων ετών.

Στην πύλη Ε2 βρίσκεται εδώ και χρόνια η καντίνα «ο Πλαστήρας». Ο ιδιοκτήτης και βαφτιστήρι του Νικόλαου Πλαστήρα, μαζί με τη γυναίκα του Άννα, έχουν μια μικρή γωνίτσα στην οποία λέγεται ότι ψήνονται τα καλύτερα χοιρινά καλαμάκια της περιοχής.

Δύο απολαυστικές συνταγές ετοιμάζει επιστρέφοντας στο στούντιο ο Δημήτρης Σκαρμούτσος: ψημένο μπουρίτο με λουκάνικο και λαχανικά και γιουβέτσι με μύδια

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ο ΣΚΑΪ σας συστήνει την πρώτη AI παρουσιάστρια ειδήσεων στην Ελλάδα

Παύλος Ευαγγελόπουλος: «Έχω ζήσει κακοποιητικές συμπεριφορές στο Ρετιρέ. Υπήρχαν στιγμές που...»

Όπου Υπάρχει Ελλάδα: Καστοριά και Πρέσπες στο επίκεντρο με μοναδικές ιστορίες και ρεπορτάζ

The Floor: Οι 20 κορυφαίοι παίκτες στη μάχη για μια θέση στον μεγάλο τελικό

Όπου Υπάρχει Ελλάδα: Στην Καστοριά με εικόνες, προβλήματα και ανθρώπινες ιστορίες

Η Μαγγίρα τα... γυρίζει για τους φορετούς συνεργάτες μετά τον σάλο και η Γραμμέλη της βάζει...τρίποντο

«Βραβεία Φιλοζωίας 2025-Ηρωικές Καρδιές»: Βραβείο Κοινού σε ιστορία που προβλήθηκε στην εκπομπή «Pet Stories» του ΣΚΑΪ

Τότε και Τώρα: Ο «Σύμβουλος Γάμου» σε ένα επεισόδιο με χιούμορ και αποκαλύψεις

Η Paramount επιχειρεί να μπεί «σφήνα» στη συμφωνία Netflix με Warner Bros

Όπου Υπάρχει Ελλάδα στη Φλώρινα: ιστορίες, άνθρωποι και άγρια φύση