Φύλλο και φτερό με σκορ 6-0 έκανε τη Σλοβακία στη Red Bull Arena η Γερμανία, εξασφαλίζοντας έτσι και με μαθηματικό τρόπο το απευθείας εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026. Τη δεύτερη θέση του 1ου γκρουπ που οδηγεί στα μπαράζ κατέλαβαν οι ηττημένοι.

Στο 18' ο Βόλτεμαντε άνοιξε το σκορ και στο 29' ο Γκνάμπρι σημείωσε το 2-0 με ωραίο τελείωμα. Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Σανέ για τα «πάντσερ», σκοράροντας δύο τέρματα (36'-41') πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους. Οι Μπάκου και Ουεντραόγκο, που πέρασαν ως αλλαγή σημείωσαν τα άλλα δύο γκολ (67'-79') που διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

Στο άλλο ματς του γκρουπ που ήταν αδιάφορο βαθμολογικά, η Βόρεια Ιρλανδία λύγισε με 1-0 το Λουξεμβούργο με την εκτέλεση πέναλτι του Ντόνλεϊ στο 44' λίγα δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

Τα αποτελέσματα:

Γερμανία-Σλοβακία 6-0
Βόρεια Ιρλανδία-Λουξεμβούργο 1-0

Τελική βαθμολογία:

1. Γερμανία 6 (16-3) 15
2. Σλοβακία 6 (6-8) 12
3. Λουξεμβούργο 6 (7-6) 9
4. Λουξεμβούργο 6 (1-13) 0

Στον 7ο όμιλο η Ολλανδία επικράτησε με το ευρύ 4-0 της Λιθουανίας, έχοντας ήδη κλειδώσει την παρουσία της στην τελική φάση της διοργάνωσης. Ο Ρέιντερς στο 16' έδωσε το προβάδισμα στους «οράνιε», ενώ τα υπόλοιπα τέρματα επιτεύχθηκαν στο δεύτερο μέρος. Με πέναλτι στο 58' ο Χάκπο έκανε το 2-0 και το πάρτι συνεχίστηκε ακόμη δύο τέρματα σε διάστημα ισάριθμων λεπτών (60'-62) από τους Σίμονς και Μάλεν.

Ελληνικό χρώμα είχε το πέρασμα της Πολωνίας από τη Μάλτα με 3-2. Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι φόρεσε φανέλα βασικού μετά από 3,5 χρόνια, στην 11άδα ξεκίνησε και ο Κεντζιόρα του ΠΑΟΚ, ενώ στις αρχές του δευτέρου μέρους πέρασε στο ματς ο φορ του «τριφυλλιού», Κάρολ Σφιντέρσκι -ο οποίος σκόραρε, μάλιστα, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε για να δοθεί πέναλτι στους γηπεδούχους!

Ο Λεβαντόφσκι στο 32' άνοιξε το σκορ, με τον Καρντόνα στο 36' να έχει άμεση απάντηση για τους γηπεδούχους. Οι φιλοξενούμενοι πήραν εκ νέου το προβάδισμα στο 59' με τον Βσόλεκ, αλλά είδαν τη Μάλτα να μην το βάζει κάτω, σημειώνοντας στο 68' το 2-2 με πέναλτι του Τεμά. Η Πολωνία έψαξε τη νίκη και στο τέλος την πήρε στο 85' με τον Ζιελίνσκι.

Τα αποτελέσματα:

Ολλανδία-Λιθουανία 4-0
Μάλτα-Πολωνία 2-3

Τελική βαθμολογία:

1. Ολλανδία (27-4) 20
2. Πολωνία 8 (14-7) 17
3. Φινλανδία 8 (8-14) 10
4. Μάλτα 8 (4-19) 5
5. Λιθουανία 8 (6-15) 3

Τέλος, στο 12ο όμιλο η Τσεχία νίκησε εύκολα στην έδρα της το Γιβραλτάρ όσο δείχνει το 6-0 και τσέκαρε το εισιτήριο για τα μπαράζ του Μουντιάλ. Οι γηπεδούχοι σημείωσαν πέντε (!) τέρματα στο πρώτο ημίχρονο με τους Ντουντέρα (5'), Χορί (18'), Κούφαλ (32') και Σούτσεκ (44'). Στο 51' ο Χρανάτς πέτυχε το 6-0, που ήταν και το τελικό σκορ.

Στο άλλο ματς που, επίσης, δεν είχε ουσιαστικό αντίκρισμα αφού η Κροατία έχει προκριθεί ως πρώτη, η παρέα του Λούκα Μόντριτς μπορεί να έμεινε πίσω στο σκορ με 2-0 στην έδρα του Μαυροβουνίου, αλλά γύρισε τούμπα την κατάσταση για μια εντυπωσιακή ανατροπή!

Οι Όσμανιτς (3') και Κριστόβιτς (17') έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους, οι οποίοι είδαν τη «χρβάτσκα» να μειώνει με πέναλτι του Πέρισιτς (37') και στο δεύτερο μέρος να ισοφαρίζει στο 72' με τον Γιάκιτς. Εν τέλει ήρθε η νίκη για την Κροατία στο 87' με τον κεραυνό του Βλάσιτς.

Τα αποτελέσματα:

Μαυροβούνιο-Κροατία 2-3
Τσεχία-Γιβραλτάρ 6-0

Τελική βαθμολογία:

1. Κροατία 8 (26-4) 22
2. Τσεχία 8 (18-8) 16
3. Νησιά Φερόε 8 (11-9) 12
4. Μαυροβούνιο 8 (8-17) 9
5. Γιβραλτάρ 8 (3-28) 0

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube