Ένας 100χρονος πρώην φρουρός στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Ζαξενχάουζεν των ναζί κοντά στο Βερολίνο θα βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης το φθινόπωρο, 76 χρόνια μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Welt am Sonntag.

Το δικαστήριο του Νόιρουπιν αποδέχθηκε τις κατηγορίες για συνέργεια σε ανθρωποκτονία για 3.500 υποθέσεις και η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο.

Ο κατηγορούμενος αναμένεται να είναι σε θέση να βρίσκεται στο δικαστήριο για 2 έως 2,5 ώρες την ημέρα, δήλωσε εκπρόσωπος του δικαστηρίου στην εφημερίδα.

Ο κατηγορούμενος, που βάσει της γερμανικής νομοθεσίας δεν κατονομάστηκε, φέρεται να ήταν φρουρός από το 1942 έως το 1945 στο στρατόπεδο στο Ζάξενχάουζεν, όπου περίπου 200.000 άνθρωποι φυλακίστηκαν και 20.000 δολοφονήθηκαν.

Αν και ο αριθμός των υπόπτων για εγκλήματα των ναζί μειώνεται, οι εισαγγελικές αρχές ακόμα προσπαθούν να οδηγήσουν κατηγορούμενους ενώπιον της δικαιοσύνης.

Πηγή: kathimerini.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Δολοφονία στον Άγιο Δημήτριο: Στα δικαστήρια οι 3 συλληφθέντες που κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία

Τουρκικά ΜΜΕ: Μακρόν και Μητσοτάκης αποκάλυψαν τη συμμαχία τους απέναντι στην Τουρκία

Διπλωματικός ελιγμός από Ιράν: Προτείνει συμφωνία για άνοιγμα του Ορμούζ

Το μανιφέστο του φερόμενου δράστη πριν ανοίξει πυρ στο δείπνο του Λευκού Οίκου

Αδιανόητο: Άγνωστοι βανδάλισαν την προτομή του Γιώργου Λυγγερίδη στη Θεσσαλονίκη

Μάλι: Νεκρός ο υπουργός Άμυνας από τις επιθέσεις των ενόπλων

Λόφος Φιλοπάππου: Άνδρας επιτέθηκε με μεταλλικό αντικείμενο και τραυμάτισε 60χρονο και 59χρονο

Family Constitution: Το μυστικό που οι πάμπλουτες οικογένειες δεν συζητούν ποτέ δημόσια

Μητσοτάκης: Ισχυρός άξονας στη Μεσόγειο Ελλάδα και Γαλλία - 4 μέτρα για τους κτηνοτρόφους της Λέσβου

Σβήνουν οι ελπίδες για διπλωματική πρόοδο στη Μέση Ανατολή - Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες