Τριάντα εννέα άνθρωποι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας αφού επιτέθηκαν σε αστυνομικούς που προσπαθούσαν να σταματήσουν μια συμπλοκή κατά τη διάρκεια υπαίθριου πάρτι με τη συμμετοχή χιλιάδων νέων στο κέντρο της Φρανκφούρτης, ανακοίνωσε η αστυνομία της γερμανικής πόλης.

Πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις ταραχές που ξέσπασαν γύρω στις 3 τα ξημερώματα. Οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας δέχτηκαν «βροχή από μπουκάλια» όταν επιχείρησαν να παρέμβουν σε μια συμπλοκή περίπου 30 ανθρώπων στην πλατεία της Όπερας.

Η πλατεία αυτή έχει γίνει δημοφιλής τόπος υπαίθριων συγκεντρώσεων, τις οποίες τα γερμανικά μμε αποκαλούν «πάρτι κορονοϊού». Τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα παραμένουν ακόμη κλειστά στο πλαίσιο των μέτρων για την πανδημία.

Περίπου 3.000 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους νεαροί, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Όπερας το βράδυ του Σαββάτου. Όμως την ώρα που ξεκίνησε η συμπλοκή ήταν παρόντες γύρω στους 500-800, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της Φραγκφούρτης, τον Γκέρχαρντ Μπέρεσβιλ. Μια ομάδα αστυνομικών πλησίασε για να βοηθήσει έναν άνδρα που αιμορραγούσε και να σταματήσει τον καυγά, όμως το πλήθος τα έβαλε μαζί τους.

«Αυτό που θεωρώ απολύτως αποτρόπαιο είναι ότι οι παριστάμενοι χειροκροτούσαν όταν τα μπουκάλια χτυπούσαν τους συναδέλφους μου», είπε.

Στη συνέχεια, στάλθηκαν ενισχύσεις και εκκένωσαν την πλατεία ενώ συνεχιζόταν η «βροχή των μπουκαλιών» από το πλήθος.

Συνολικά προσήχθησαν 38 άνδρες και μία γυναίκα. Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες είναι νεαροί μετανάστες, ηλικίας 17-21 ετών. Από αυτούς, οι οκτώ παραμένουν ακόμη υπό κράτηση και ενδέχεται να τους ασκηθεί δίωξη για διατάραξη της τάξης.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Έφτασαν στη Ρόδο οι 34 Κύπριοι μοτοσικλετιστές για τις εκδηλώσεις μνήμης Ισαάκ και Σολωμού

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ κοντά στην Καλαμάτα

Κατάσχεση άνω των 2 τόνων ακατάλληλων γαλακτοκομικών προϊόντων - Τα μετέφερε φορτηγό χωρίς ψυγείο

Ο Ζελένσκι εισηγήθηκε την αντικατάσταση της πρωθυπουργού Σβιριντένκο - Της πρότεινε νέο ρόλο

Κρήτη: Βίντεο από τη στιγμή που αυτοκίνητο «πετάει» στον αέρα και πέφτει πάνω σε δέντρο και σταθμευμένα αυτοκίνητα

Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Καίει σε χαμηλή βλάστηση στη Λάκκα Κάτσαρη - Άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

«Θάνατος στη ΝΔ, γκαζάκια στα σπίτια σας»: Απειλητικά συνθήματα στο πολιτικό γραφείο της Σέβης Βολουδάκη

Πέθανε ένας από τους πολυεγκαυματίες από τη φωτιά στον Ασπρόπυργο

Marfin: Το προφίλ της 46χρονης που ζει στη Βρετανία και επιστρέφει για να απολογηθεί

Οριοθετημένη η πυρκαγιά στο Περιβολάκι Λαγκαδά – Συνεχίζεται η επιχείρηση πλήρους κατάσβεσης