Με συνεχείς ανταποκρίσεις και ρεπορτάζ τα γερμανικά ΜΜΕ κάλυψαν την επίσκεψη Β. Σόιμπλε στην Αθήνα, η οποία χαρακτηρίστηκε λόγω της χρονικής συγκυρίας ως αρκετά δύσκολη.

Η εφημερίδα Welt με τη φράση «καρότο και μαστίγιο» δίνει το στίγμα της επίσκεψης του ισχυρού άνδρα της γερμανικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την Welt, ο κ. Σόιμπλε προχώρησε σε υποσχέσεις για περαιτέρω στήριξη προκειμένου να παραμείνουν οι Έλληνες προσηλωμένοι στους στόχους που έχουν τεθεί, αλλά όσον αφορά στο «κούρεμα» θα προτιμούσε να απαγορεύσει ακόμη και τις σκέψεις για αυτό.

«Η Ελλάδα χρειάζεται το κούρεμα τώρα» ήταν ο τίτλος σχολίου του Spiegel που σημειώνει ότι κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα ο Γερμανός υπουργός μπορούσε να δει «τα συντρίμμια της αποτυχημένης πολιτικής διάσωσης της Ελλάδας.

Σε αυτή την οικτρή κατάσταση μόνον ένα κούρεμα θα βοηθούσε και το γεγονός ότι η γερμανική κυβέρνηση θέτει συνεχώς εμπόδια, είναι απλά επιπόλαιο». Γιατί, όπως σημειώνει το γερμανικό περιοδικό, μόνον ένα κούρεμα θα έδινε στην Ελλάδα μια δίκαιη ευκαιρία να εξέλθει από την κρίση με τις δικές της δυνάμεις.

Σε μια πρώτη αποτίμηση του ταξιδιού του κ. Σόιμπλε οι αναλυτές στη Γερμανία εκτιμούν ότι η επίσκεψη έφερε τα αναμενόμενα: ο γερμανός υπουργός Οικονομικών προσέφερε πολιτική στήριξη στην ελληνική κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος, υποσχόμενος παράλληλα την περαιτέρω στήριξη της Ελλάδας το 2014.

Προσέφερε έμπρακτη στήριξη με την υπογραφή του μνημονίου για το Ελληνικό Αναπτυξιακό Ταμείο, με την Neue Ruhr Zeitung να εκτιμά ωστόσο ότι το βήμα αυτό έρχεται πολύ αργά και πως το ταμείο θα έπρεπε να έχει συσταθεί προ διετίας για να προλάβει τα χειρότερα για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα όμως με τους αναλυτές, είπε και πράγματα τα οποία ηχούν δυσάρεστα στα ελληνικά αυτιά, αφού τόνισε ότι η ακολουθούμενη πολιτική της λιτότητας είναι μονόδρομος για διέξοδο από την κρίση ενώ εμφανίστηκε κατηγορηματικός στο ενδεχόμενο νέου κουρέματος.

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με ανάλυση του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων dpa, o κ. Σόιμπλε δεν απάντησε στα φλέγοντα ερωτήματα των συνομιλητών του στην Αθήνα, με κυριότερο, πότε θα τελειώσει το δράμα που περνά η Ελλάδα.

Πηγή: protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σε ρυθμούς καρναβαλιού η Πάτρα: Πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή έναρξης στην πλατεία Αγίου Γεωργίου

Αιτωλοακαρνανία: Ομολόγησε ο 44χρονος τη δολοφονία του 50χρονου – Επικαλέστηκε «ερωτική αντιζηλία»

Ινδονησία: Αγνοείται αεροσκάφος με 11 επιβαίνοντες – Έρευνες σε εξέλιξη

Μαρινάκης: H κυβέρνηση και οι αγρότες δεν είναι αντίπαλοι αλλά σύμμαχοι

Ηράκλειο: Εντοπίστηκε ζωντανός ο 70χρονος που είχε εξαφανιστεί

Χαμενεΐ προς Τραμπ: «Είσαι εγκληματίας, υπεύθυνος για πρόκληση απωλειών και ζημιών»

Αιτωλοακαρνανία: Συνελήφθη ένας άνδρας για τη δολοφονία του 50χρονου κοινοτάρχη

Μητσοτάκης: Πρώτο 10ήμερο του Φεβρουαρίου η συνάντηση με Ερντογάν - Τι είπε για Γροιλανδία, Καρυστιανού, Ράμα

Αιτωλοακαρνανία: Δολοφονική ενέδρα με κυνηγετικό όπλο - Θύμα πρόεδρος κοινότητας

Μασκ: Διεκδικεί κέρδη ύψους 134 δισ. δολαρίων από την OpenAI και τη Microsoft