Ιδέες στους Έλληνες πολιτικούς, εν όψει των εκλογών του Μαΐου. Μία από αυτές θα ήταν, ας πούμε, κάποιος να εργαζόταν ως ταχυδρόμος και να παραδίδει, λέμε τώρα (…) την αλληλογραφία σε επίδοξους ψηφοφόρους του.

Ακριβώς αυτό σκαρφίστηκε ένας Αμερικανός γερουσιαστής για να προσελκύσει ψήφους. Ο λόγος για τον Στίβεν Χόρσφορντ από την Νεβάδα, ο οποίος μεταμορφώθηκε σε υπάλληλο της γνωστής εταιρίας ταχυμεταφορών UPS.



Φορώντας την καφετιά στολή της UPS, ο γερουσιαστής έφτασε περίπου 8 π.μ. στις εγκαταστάσεις της εταιρίας.Μαζί με τους άλλους εργαζόμενους έλαβε μέρος στη σύσκεψη ρουτίνας για τις παραδόσεις της ημέρας. Στη συνέχεια, ανέβηκε κι αυτός στην καρότσα ενός κλειστού φορτηγού της UPS για τις διανομές δεμάτων αλληλογραφίας.



Στις 08:45 π.μ. ήταν ήδη στο δρόμο. Μέσα στην επόμενη μία ώρα ο Χόρσφορντ είχε παραδώσει δύο πακέτα.

«Είμαι ο γερουσιαστής Χόρσφορτντ και ήρθα να σας παραδώσω δέμα», είπε στον πρώτο πελάτη, Λέσλι Οσέι, διευθυντή στο ιατρικό ινστιτούτο «Μέντικαλ Πλάζα».

Ο Οσέι δυσκολεύτηκε –όπως είπε, να αναγνωρίσει τον γερουσιαστή εξαιτίας της στολής και του καπέλου. «Δεν κατάλαβα ότι ήταν αυτός αν και έχω πάει σε πολλές εκδηλώσεις που ήταν ομιλητής», είπε γελώντας και πρόσθεσε πως χάρηκε πολύ που τον είδε.



Χαρούμενος ήταν και ο προσωρινός συνεργάτης του Χόρσφορντ, ο κ. Σίντμαν, οδηγός του βαν της UPS.

«Είναι εκπληκτικό το πόσο περισσότερη δουλειά μπορεί να γίνει με ένα δεύτερο ζευγάρι χεριών», είπε και χαριτολογώντας παρακάλεσε το μέλος του Κογκρέσου να επιστρέψει για δουλειά την επόμενη σεζόν των διακοπών των Χριστουγέννων για να τον βοηθήσει με την επιπλέον εργασία.

Δεν ξέρουμε τι απάντησε ο γερουσιαστής, αλλά αν τυχόν στις προσεχείς εκλογές αποτύχει, ίσως χρειασθεί να εφαρμόσει το ελληνικό ρητό : «Μάθε τέχνη κι άστηνε, κι αν πεινάσεις πιάστηνε…» :

«Με θυμάστε ; Είμαι ο πρώην γερουσιαστής Χόρσφορντ και ήρθα να σας παραδώσω δέμα…»!

Ανδρέας Μορφόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Αγροτικά μπλόκα: Έκλεισε το ρεύμα εξόδου στα διόδια Μαλγάρων - Τι ισχύει σε Χαλκιδική, Ημαθία, Πέλλα, Πιερία και Καβάλα

Θρίλερ στην Τουρκία: Η ΜΙΤ ανέκρινε αεροσυνοδό με κυπριακή υπηκοότητα για την πτώση του Falcon!

Εξαφάνιση 16χρονης: Πούλησε κοσμήματα πριν ταξιδέψει στην Αθήνα-Τι λέει ο οδηγός ταξί που τη μετέφερε

Novartis: Ένοχοι οι δύο πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες και από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Στον Άρειο Πάγο για τρίτη φορά η υπόθεση

Στις 15:00 το ραντεβού Μητσοτάκη με τους αγρότες - Ποιοι θα συμμετάσχουν στη συνάντηση

Στο 2,6% ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο - Άλμα 13% στις τιμές κρέατος και 8,4% στα ενοίκια

Novartis: Ενοχοι οι δύο πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες και από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο

Τελεσίγραφο Στάρμερ στο X για το Grok: «Αν δεν το ελέγξετε εσείς, θα το κάνουμε εμείς»

Κρις Ρόκος: Ο «αόρατος» μάγος των αγορών που κέρδισε μισό δισεκατομμύριο ευρώ το 2025 είναι ελληνικής καταγωγής