Για το άνοιγμα των παραλιών και των καταστημάτων μίλησε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Αυτό που έγινε το Σαββατοκύριακο στις παράλιες ήταν η καλύτερη διαφήμιση για την Ελλάδα, γιατί περάσαμε την εικόνα ότι άνοιξαν οι παράλιες μας και μάλιστα με τάξη, είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο ξένος τύπος είδε το άνοιγμα των παραλιών και έγιναν αφιερώματα σε όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Σχετικά με το θέμα της απαγόρευσης ποτού και μουσικής στις παραλίες ο κ. Γεωργιάδης είπε πως με το άνοιγμα των παραλιών δεν θα πηγαίναμε κατευθείαν σε πλήρη απελευθέρωση, έπρεπε πρώτα να ελέγξουμε ότι τηρούνται οι κανόνες.

Όσον αφορά τα καταστήματα εστίασης που πρόκειται να ανοίξουν την ερχόμενη Δευτέρα, 25/5, ο υπουργός είπε ότι το σχέδιο που εκπόνησε το υπουργείο Ανάπτυξης προβλέπει ειδικές ρυθμίσεις για τα καταστήματα που έχουν πληγεί.

Συγκεκριμένα, ειδικές ρυθμίσεις προβλέπονται για τα  καταστήματα που είναι περίκλειστα και δεν έχουν παράθυρα για να αερίζονται ώστε να χρησιμοποιούν τον εσωτερικό χώρο.

Σύμφωνα με τα μέτρα που τέθηκαν, τα καταστήματα εστίασης έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν, το λιγότερο το 80% της παλιάς τους δυναμικότητας. Σε πολλές περιπτώσεις με την παραχώρηση του δημοσίου δρόμου θα έχουν πολύ πάνω από το 110%, έως και 160%, της προηγούμενης δυναμικότητάς τους.

Δεν θα συνεχιστεί η μείωση ενοικίου στο 60%, είπε ο υπουργός. Ανέφερε, ότι  «μόνο στις επιχειρήσεις που μένουν κλειστές με κρατική εντολή θα συνεχιστεί η μείωση του ενοικίου κατά 40%».

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι καταστήματα εστίασης στην πλειοψηφία τους θα ανοίξουν  στις 25 Μαΐου και η όλη δουλειά της κυβέρνησης τώρα είναι να πάρει μπρος ο Τουρισμός. 

Πακέτο στήριξης για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί και μέχρι να αρχίσουν να έχουν πάλι πελάτες και να πάρει μπρος ο τουρισμός πρόκειται να ανακοινωθεί από την κυβέρνηση το επόμενο διάστημα.

Επίσης, όπως είπε ο υπουργός τα δικαιολογητικά για τα πακέτα στήριξης έχουν μειωθεί.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι δεν θα ξαναέχουμε lockdown στο μέλλον, καθώς είμαστε καλά προετοιμασμένοι και πηγαίνουμε καλά.



Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ο Τραμπ θα συναντηθεί με τον Ζελένσκι στις 28 Ιουλίου

Στις 16 Φεβρουαρίου η δίκη του Γιώργου Ξυλούρη για «το δικαίωμα σιωπής» στην Εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ

Φοιτητής ξανά στα 70 του ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Γάκης

Ο στρατός του Ισραήλ προετοιμάζεται για «μεγάλης κλίμακας επιχείρηση» στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ποιες περιοχές θα πληγούν από την κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Σύρος: Εξετάζεται το σενάριο της ληστείας για τη δολοφονία της 40χρονης – Τι δείχνει βίντεο από κάμερα ασφαλείας

Θάνατος 40χρονης στη Σύρο: «Κυνηγήθηκε από το ζευγάρι και τραυματίστηκε εκ νέου», λέει η Δημογλίδου στον ΣΚΑΪ

Σήμερα το τελευταίο αντίο στη σπουδαία Μαίρη Λίντα

Μέχρι σήμερα η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Μητσοτάκης: «Οι εκλογές δεν θα γίνουν το φθινόπωρο, μην βγάζουμε συμπεράσματα από μια κινητικότητα»