Ο Ολυμπιακός έχει κάνει μια εξαιρετική πρόταση στον Γκονζάλο Ροντρίγκες περιμένοντας την απάντηση του Αργεντινού στόπερ, αλλά παράλληλα δουλεύει κι άλλες περιπτώσεις κεντρικών αμυντικών, όπως είναι ο Μιγκέλ Μπρίτος και ο Αντερλάν Σάντος. Ο Ροντρίγκες αναμένεται ν' ανακοινώσει την απόφαση του μέχρι το τέλος της εβδομάδας και αν επιλέξει Ολυμπιακό, προλαβαίνει να πάει με την υπόλοιπη ομάδα στο Ζέεφελντ για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου


Αυτή τη στιγμή πάντως κανείς δεν είναι σε θέση να προβλέψει ποια θα είναι η επιλογή του 33χρονου κεντρικού μπακ. Είναι όμως ξεκάθαρο πως αυτή τη στιγμή ο Χάσι θέλει να προχωρήσει στην απόκτηση στόπερ ηγέτη ο Ολυμπιακός, όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ο Αλβανός τεχνικός της ομάδας του Πειραιά έχει ενημερωθεί για τον Ρέτσο και πόσο πολύ πιστεύουν οι “ερυθρόλευκοι” στον μικρό, κάτι που σημαίνει ότι βασικός στόχος του 45χρονου κόουτς είναι να “δέσουν” στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Παρακολουθώντας κάποιος το πρόσφατο ματς της Εθνικής μας απέναντι στη Βοσνία (με την πολύ καλή απόδοση των Μανωλά – Παπασταθόπουλου) και φέρνοντας στο νου μεγάλα λάθη των κεντρικών αμυντικών του Ολυμπιακού την περσινή σεζόν, καταλαβαίνει πολύ εύκολα για ποιο λόγο ο Χάσι έχει προτεραιότητα κεντρικού αμυντικού.

Ακολουθούν στα πλάνο του Αλβανού τεχνικού, αμυντικός μέσος και σέντερ φορ, αλλά είναι δεδομένο πως στην παρούσα φάση επιθυμεί την απόκτηση κεντρικού αμυντικού. Η εικόνα άλλωστε που έχει σχηματίσει ο προπονητής του Ολυμπιακού, βλέποντας αρκετά ματς της σεζόν είναι πως οι “ερυθρόλευκοι” είχαν πολύ μεγάλο πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας και δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως το πλήρωσαν σε πολλές αναμετρήσεις, κάποιες εξ αυτών ιδιαίτερα σημαντικές. Ο Ολυμπιακός θ' αναχωρήσει όπως προαναφέραμε στις 16 Ιουνίου για το Ζέεφελντ και ο νέος κόουτς των πρωταθλητών Ελλάδος θα ήθελε να έχει στη διάθεση του έναν έμπειρο κεντρικό αμυντικό, κατά προτίμηση τον Ροντρίγκες. Ο Αργεντινός δεν έχει δώσει ακόμα απάντηση αλλά από πλευράς πειραιωτών υπάρχει διάθεση για υπομονή μέχρι την Παρασκευή. Αν ο πρώην κεντρικός αμυντικός της Φιορεντίνα δεν έχει απαντήσει μέχρι τότε, οι “ερυθρόλευκοι” θ'αφήσουν την περίπτωση το Ροντρίγκες και θα δώσουν βάρος σε άλλες περιπτώσεις.

Όπως αναφέραμε και χθες στο sport fm.gr, ο Μιγκέλ Μπρίτος της Γουότφορντ είναι μια λύση που βλέπουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο μεγάλο λιμάνι, καθώς πρόκειται για παίκτη με πλούσιες παραστάσεις από δύο μεγάλα πρωταθλήματα (ιταλικό και αγγλικό). Είναι αριστερό στόπερ και αυτό παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην τελική επιλογή των “ερυθρόλευκων” ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως μπορεί ν' αγωνιστεί και σαν αριστερό μπακ.

Στο “τραπέζι” και ο Λισάντρο Λόπες

Μια λύση που έχει προταθεί στον Ολυμπιακό (και μπορεί να προχωρήσει και με τη μορφή δανεισμού) είναι ο Λισάντρο Λόπες της Μπενφίκα. Η πορτογαλική ομάδα βέβαια πούλησε τον Λίντελοφ στη Γιουνάιτεντ κι έχει ένα κεντρικό μπακ λιγότερο, αλλά οι πληροφορίες από τη Λισσαβώνα αναφέρουν πως με τα τριάντα εκ. που πήρε από τη Μάντσεστερ θα βγει στην αγορά για πρωτοκλασάτο στόπερ. Αν ισχύει αυτό, τότε είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο ν' ασχοληθούν οι “ερυθρόλευκοι” με τον λατινοαμερικάνο κεντρικό αμυντικό της Μπενφίκα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube