Το Μάρτιο του 2022 επιστρέφει για τη δεύτερη σεζόν του η Basketball African League, που διεξάγεται με τη συνεργασία της FIBA και του ΝΒΑ.

Η διαδρομή της θα αρχίσει το Σάββατο 5 Μαρτίου 2022 στο Ντακάρ και θα περάσει από το Καιρό (που θα φιλοξενήσει λίγο νωρίτερα το Intercontinental Cup) και το Κιγκάλι (Ρουάντα).

Για ακόμα μία φορά η BAL θα παρουσιάσει τις 12 καλύτερες ομάδες της αφρικανικής Ηπείρου, από ισάριθμες διαφορετικές χώρες και το διευρυμένο πρόγραμμά της αποτελείται από 38 ματς, που θα διεξαχθούν σε τρεις διαφορετικές χώρες.

Στη δεύτερη σεζόν της BAL 15 αγώνες της κανονικής σεζόν θα γίνουν στην Dakar Arena από τις 5 μέχρι τις 15 Μαρτίου, ενώ 15 ματς θα φιλοξενηθούν στο Χασάν Μοσταφά του Καϊρου από τις 9 μέχρι τις 19 Απριλίου. Οι 8 αγώνες των playoffs θα γίνουν, όπως και πέρσι, στην Κιγκάλι Αρίνα της Ρουάντα.

Οι 12 ομάδες θα χωριστούν σε δύο Περιφέρειες, με έξι ομάδες η κάθε μία. Σε κάθε περιφέρεια θα γίνουν 15 αγώνες με τις ομάδες να παίζουν μεταξύ τους μία φορά. Οι 8 καλύτερες ομάδες της κανονικής περιόδου θα προκριθούν για τα playoffs, που θα διεξαχθούν με αγώνες νοκ άουτ σε τρεις γύρους.

Οι πρωταθλήτριες ομάδες από 12 διαφορετικές χώρες της Αφρικής θα πάρουν μέρος και στη φετινή διοργάνωση, κάποιες από τις οποίες θα προκύψουν από τους προκριματικούς γύρους που έγιναν από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021.

Τον προηγούμενο Μάιο, στις 30/5, η Ζαμάλεκ επικράτησε της US Μοναστίρ, με 76-63 και έγραψε ιστορία κατακτώντας την πρώτη BAL που διεξήχθη ποτέ. Ο αγώνας έγινε στην Κιγκάλι Αρίνα και μεταδόθηκε σε 215 χώρες και σε 15 διαφορετικές γλώσσες.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube