Από τους πιο ακριβοπληρωμένους προπονητές στο κολεγιακό μπάσκετ έγινε από σήμερα ο Μπίλι Ντόνοβαν. Ο 49χρονος προπονητής ήρθε σε συμφωνία με το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα για να παραμείνει μέχρι το 2020 και θα αμείβεται με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 4 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως.

Χαρακτηριστικά, μόνο πέντε ακόμα προπονητές κερδίζουν αντίστοιχα ή λίγο περισσότερα χρήματα στο κολεγιακό πρωτάθλημα του μπάσκετ των ΗΠΑ: ο Τζον Καλιπάρι στο Κεντάκι, ο Μάικ Σιζέφσκι στο Ντιούκ, ο Ρικ Πιτίνο στο Λούιβιλ, ο Μπιλ Σελφ στο Κάνσας και ο Τομ Ίζο στο Μίσιγκαν Στέιτ και όχι τυχαία οι τρεις από αυτούς οδήγησαν τις ομάδες τους στο επερχόμενο φάιναλ φορ.

Ο Μπίλι Ντόνοβαν είναι στο τιμόνι των «Γκέιτορς» για 19 συναπτά έτη από το 1996 και έχει το εντυπωσιακό ρεκόρ νικών-ηττών 502-206 συνολικά, ενώ έχει οδηγήσει την πανεπιστημιακή ομάδα της Φλόριντα στον τίτλο το 2006 και το 2007. Ακόμα έχει συμμετάσχει στον τελικό του «March Madness» το 2000 και πέρυσι έφτασε μέχρι τον ημιτελικό.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του στους «Γκέιτορς» έχουν περάσει από τα χέρια του πολλοί σπουδαίοι παίκτες που έχουν σημειώσει μεγάλη καριέρα στο ΝΒΑ, όπως ο Γιοακίμ Νοά, ο Αλ Χόρφορντ, ο Ντέβιντ Λι και ο Μπράντλεϊ Μπιλ, αλλά και ο δικός μας Νικ Καλάθης.

Επιμέλεια: Αριστοτέλης Παπαδάκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ο Έντουαρντς «μίλησε» στο τέλος και οι Τίμπεργουλβς υπέταξαν τους πρωταθλητές Θάντερ

NBA: Εκρηκτικοί Γουάιτ και Γουεμπανιάμα, διπλό μήνυμα από Σίξερς και Μπουλς

NBA Top 10: Φοβερός αδερφός Γκραντ, poster από Μίλερ και τάπα SGA σε Ζούμπατς

Ευχάριστα νέα: Ο Τόπιτς επέστρεψε στις προπονήσεις των Θάντερ μετά τη μάχη του με τον καρκίνο

Αντετοκούνμπο: «Είμαι η πιο καυτή γκόμενα στο παιχνίδι αυτή τη στιγμή»

Πρώτος σέντερ σε ασίστ στην ιστορία ο Γιόκιτς: «Θα πίνω μπίρες και θα λέω ψέματα στα παιδιά μου»

Μυθικός Ντόντσιτς, κατήφορος χωρίς Γιάννη για Μπακς

Αντετοκούνμπο: «Δεν έχω μιλήσει με τους Μπακς για το μέλλον μου - Ο ατζέντης μου μπορεί να κάνει ό,τι θέλει»

Κάρι για τις πιθανότητες επανασύνδεσης με Τόμσον: «Θα ήταν απίστευτο, αλλά αυτή τη στιγμή είναι μακρινό σενάριο»

Η μεγάλη επανένωση: Ο Γκαρνέτ επιστρέφει από άλλο πόστο στους Τίμπεργουλβς - Θα αποσυρθεί και η φανέλα του!