Στα… πρότυπα του Champions League διεξάγεται από φέτος ο τελικός του Copa Libertadores, με τη Φλαμένγκο και τη Ρίβερ Πλέιτ να αναμετρώνται απόψε για το βαρύτιμο τρόπαιο (22:00, One Channel).

Η διοργάνωση, όπως συνηθίζεται εδώ και πολλά χρόνια στην Ευρώπη, από φέτος θα διεξάγεται σε ουδέτερο έδαφος, με τη Λίμα του Περού να είναι η πρώτη χώρα που θα φιλοξενήσει το μεγάλο αθλητικό γεγονός στη Λατινική Αμερική.

Η Ρίβετ Πλέιτ του Μαρτσέλο Γκαγιάρδο θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί το «στέμμα» της, απέναντι στην... φοβερή Φλαμένγκο του Ζόρζε Ζέσους.

Από τότε που ο Γκαγιάρδο ανέλαβε τους «εκατομμυριούχους» τον Ιούνιο του 2014, η Ρίβερ Πλέιτ (ομάδα με 15,7 εκατομμύρια ακολούθους στα social media) έχει κατακτήσει έξι ηπειρωτικά τρόπαια, συμπεριλαμβανομένων δύο Libertadores (2015 και 2018).

Η ομάδα του Ρίο ντε Τζανέιρο, η πιο δημοφιλής στη Βραζιλία, επένδυσε αρκετά χρήματα, αλλά δεν είδε μια ικανοποιητική απόδοση.

Τον Ιούνιο, μια σημαντική στιγμή στην ιστορία τους, δημιούργησε η άφιξη του Πορτογάλου προπονητή Ζόρζε Ζέσους.

Πιθανές ενδεκάδες

Φλαμένγκο (Ζόρζε Ζέσους): Άλβες, Ρενέ, Ροντόλφο, Τούλερ, Ρόντινελ, Ντιέγκο, Πίρις, Ρέινερ, Ντε Αρασκαέτα, Λούκας Σίλβα, Γκάμπριελ

Ρίβερ Πλέιτ (Μαρσέλο Γκαγιάρδο): Αρμάνι, Μοντιέλ, Μαρτίνες Κουάρτα, Πινόλα, Κάσκο, Πέρεζ, Φερνάντεζ, Παλάσιος, Κιντέρο, Πράτο, Μπόρε.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube