Ανοίγει σήμερα η αυλαία της τελευταίας αγωνιστικής της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.

Εννέα παιχνίδια περιλαμβάνει το αποψινό μενού, ωστόσο αυτό που συγκεντρώνει πάνω του το μεγαλύτερο… ελληνικό ενδιαφέρον είναι το ματς ανάμεσα στην Σλοβενία και την Σκωτία. Εκεί όπου αν οι Σκωτσέζοι δεν καταφέρουν να κερδίσουν, αυτόματα η Ελλάδα μετατρέπεται σε αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάληψη μίας εκ των οκτώ θέσεων ανάμεσα στις καλύτερες δεύτερες όλων των ομίλων. Παρ’ όλα αυτά, το γεγονός πως η Σλοβενία είναι ουσιαστικά αδιάφορη και δεν έχει ελπίδες πρόκρισης ακόμα και αν επικρατήσει, δεν μπορεί να θεωρηθεί και το πλέον αισιόδοξο μήνυμα.

Η Ελλάδα ωστόσο δεν είναι η μοναδική ενδιαφερόμενη, καθώς το ίδιο ισχύει η Σλοβακία. Οι Σλοβάκοι θέλουν με την σειρά τους να εκμεταλλευτούν πιθανή «γκέλα» της Σκωτίας, και σε συνδυασμό με δική τους νίκη επί της αδιάφορης Μάλτας, να ανέβουν στην 2η θέση του 6ου ομίλου και να διεκδικήσουν την συμμετοχή τους στο Μουντιάλ μέσω των μπαράζ.

Η δεύτερη αναμέτρηση της ημέρας με… ελληνικό ενδιαφέρον είναι αυτή της Νορβηγίας με την Βόρειο Ιρλανδία. Εκεί όπου αν οι Σκανδιναβοί καταφέρουν να επικρατήσουν με δύο ή παραπάνω τέρματα διαφορά τότε θα κάνουν το χατίρι στην Ελλάδα και θα βάλουν σε μπελάδες τους Βορειοιρλανδούς.

Από τις υπόλοιπες αναμετρήσεις, ξεχωρίζουν τα παιχνίδια της Γερμανίας με το Αζερμπαϊτζάν, όπου οι «νασιοναλμανσάφτ» χρειάζεται ένα τρίποντο για να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά με το απόλυτο των νικών ισοφαρίζοντας το ρεκόρ που διατηρεί η Ισπανία, έχοντας μάλιστα και καλύτερη διαφορά τερμάτων από τους Ίβηρες, αλλά και το αδιάφορο βαθμολογικά ματς της Λιθουανίας με την Αγγλία.

Αναλυτικά το αποψινό πρόγραμμα:

5ος Όμιλος

Καζακστάν - Αρμενία 19:00
Πολωνία - Μαυροβούνιο 19:00
Δανία - Ρουμανία 19:00

3ος Όμιλος

Νορβηγία - Βορ. Ιρλανδία 21:45
Τσεχία - Σαν Μαρίνο 21:45
Γερμανία - Αζερμπαϊτζάν 21:45

6ος Όμιλος

Λιθουανία - Αγγλία 19:00
Σλοβενία - Σκωτία 19:00
Σλοβακία - Μάλτα 19:00

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube