Ο Αζαμάτ Χοσόνοφ, ο οποίος αγωνίστηκε στα 125κ. της ελευθέρας, πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πάλης U23 της Αλβανίας και την Τρίτη θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο.

Στο εναρκτήριο παιχνίδι, ο Χοσόνοφ επικράτησε με το εντυπωσιακό 9-0 του Γεωργιανού Σολομόν Μανασβίλι και προκρίθηκε στα προημιτελικά. Εκεί, αντιμετώπισε τον Γκεοργκί Βέλεφ και με νέα σπουδαία εμφάνιση επικράτησε με τεχνική υπεροχή (12-1).

Στον ημιτελικό, αντιμετώπισε τον Αμερικανό Χέντρικσον και, μετά από έναν συναρπαστικό τελικό, ηττήθηκε με 4-2 κι, έτσι, την Τρίτη θα αγωνιστεί στον «μικρό» τελικό.

Ο Χοσόνοφ περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του, ο οποίος θα προκύψει από την αναμέτρηση των ρεπεσάζ ανάμεσα στον ανεξάρτητο αθλητή Κουρμπάνοφ και τον Μολδαβό Στατουλάτ.

Στα 92 κιλά, ο Γκίβι Μπλιάτζε αντιμετώπισε τον ανεξάρτητο αθλητή Αλαν Μπαγκάεφ, ηττήθηκε με 8-4 κι αποκλείστηκε.

Στα 86 κιλά, ο Άγγελος Κουκλάρης ηττήθηκε με τεχνική υπεροχή από τον ανεξάρτητο αθλητή Αρσλάν Μπαγκάεφ, ο οποίος έχασε στα ημιτελικά και δεν έδωσε δεύτερη ευκαιρία στον Έλληνα πρωταθλητή.

Στα 74 κιλά, ο Χρήστος Χριστοφορίδης αντιμετώπισε τον Τούρκο πρωταθλητή Ιμπραχίμ Γιαπράκ κι έχασε με 7-1, οπότε δεν μπόρεσε να συνεχίσει στη διοργάνωση.

Τέλος, στη μάχη ρίχνεται την Τρίτη ο Θεοχάρης Κουγιουμτσίδης, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον Ιάπωνα Γιοσινοσούκε Αουάγκι.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube