Από τον πάγκο της ουκρανικής Ολίμπικ Ντόνετσκ ως βοηθός προπονητή θα ξεκινήσει την προπονητική του καριέρα ο Γιάγια Τουρέ!

Ο Ιβοριανός πρώην μέσος του Ολυμπιακού, της Μπαρτσελόνα, της Μάντσεστερ Σίτι και της Μονακό, στον οποίο, να θυμίσουμε, η ΚΠΡ είχε δώσει την ευκαιρία πριν από περίπου έναν μήνα να αναλάβει κάποιες προπονήσεις των νεαρών ποδοσφαιριστών της, ώστε να κερδίσει εμπειρίες, αλλά και να γίνει στη συνέχεια κάτοχος διπλώματος προπονητικής, ανακοινώθηκε από την ομάδα του Ντόνετσκ!



Στο μήνυμά του μετά τις υπογραφές και τη σχετική ανακοίνωση, ο Τουρέ είπε: «Ξεκινάω την επαγγελματική μου καριέρα στο Ντόνετσκ. Τώρα είμαι εδώ για να ξεκινήσω στο μονοπάτι της προπονητικής. Αντιλαμβάνομαι πως η Ολίμπικ και δεν είναι Μέταλουργκ (σ.σ. από εκεί τον αγόρασε ο Ολυμπιακός το 2005), αλλά θυμάμαι πόσο φιλικοί και ανοιχτόκαρδοι είναι οι άνθρωποι στο Ντόνετσκ.

Είμαι εντυπωσιασμένος από την τοπική νοοτροπία. Για να είμαι ειλικρινής, ακόμη και ο ατζέντης μου εξεπλάγη όταν ανακάλυψε ότι ήθελα να σπουδάσω, για να είμαι προπονητής στην Ουκρανία, αλλά ήμουν σταθερός στην απόφασή μου. Δεν είναι τόσο εύκολο να βρείτε ένα μέρος όπου μπορείτε ήρεμα, χωρίς περιττή πίεση, να δουλέψετε και θα γίνετε δεκτοί ως φίλοι. Χαίρομαι που ο προπονητής της Ολίμπικ πήγε στη συνάντηση και μου επέτρεψε να συμμετάσχω στην ομάδα του
».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube