Την απόφαση του να σταματήσει το αγωνιστικό τένις, ανακοίνωσε σήμερα ο Έλληνας πρωταθλητής Αλέξανδρος Γιακούποβιτς, σε μια απόφαση που δεν την περίμεναν οι γνώστες του αθλήματος.

Ο 34χρονος τενίστας που κατέγραψε σπουδαία καριέρα για τα ελληνικά δεδομένα, μίλησε στο ΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Τα πάντα όλα» που παρουσιάζουν ο Μάκης Διώγος και ο Γιάννη Κυφωνίδης.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, αναφέρθηκε στην απόφαση του, στην καριέρα του, στην επόμενη μέρα και φυσικά τις στιγμές εκείνες που θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αλέξανδρος Γιακούποβιτς στο ΣΠΟΡ FM 94,6

Για την απόφαση του να σταματήσει το τένις: «Δεν το γνώριζε κανείς. Ούτε καν η γυναίκα μου, παρόλο που καταλάβαινε ότι φτάνει το τέλος. Δεν είχα σιγουρευτεί, αλλά ένιωσα ότι ολοκλήρωσα τον κύκλο μου. Πλέον ήρθε η ώρα να αναζητήσω νέες συγκινήσεις, διαφορετικές από αυτές που είχα όλα αυτά τα χρόνια».

Για το «Γιακού», το παρατσούκλι με το οποίο ήταν γνωστός: «Ξεκίνησε από τους συναθλητές μου, όταν ήμουν μικρός. Με έμαθε έτσι και ο κόσμος και ήταν κάτι όμορφο και ιδιαίτερο. Δημιούργησε σχέση με το κοινό. Ήταν χαρά να με αποκαλούν έτσι στην πορεία μου».

Για το πως αισθάνεται μετά την ανακοίνωση του τέλους: «Είναι πρωτόγνωρη η αίσθηση ότι δεν θα έχω σκοπό και συγκεκριμένο κίνητρο. Είναι καινούριο συναίσθημα αυτό για μένα. Είναι σοκ το να μην ταξιδεύεις κάθε βδομάδα και να μην κάνεις προπονήσεις. Όμως ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει. Το αισθανόμουν και έπρεπε να πάρω την απόφαση. Είπα μέσα μου ήρθε η ώρα, αφού ένιωσα ότι δεν μπορώ να δώσω το 100%».

Για το πως πήρε αυτή την απόφαση: «Αυτές οι αποφάσεις δεν αποτελούν προϊόν σκέψης. Συμβαίνει όταν είσαι έτοιμος. Όταν βγαίνει από μέσα σου. Δεν έχω κάτσει περισσότερο από μήνα στην καριέρα μου και φέτος συνέβη για πρώτη φορά. Έπαιξε και αυτό το ρόλο του. Δεν το είχα υπολογίσει. Βγήκε από μέσα μου.

Για την επόμενη μέρα: «Θέλω να κυλήσει λίγο ο χρόνος για να δω τι θα κάνω. Προς το παρόν θέλω να χαλαρώσω. Έχουμε χρόνο για τα υπόλοιπα. Θέλω να αφιερώσω χρόνο στην οικογένεια μου, να τους χαρώ και να με χαρούν περισσότερο»

Για το ότι δεν έδωσε περισσότερο βάρος στα «διπλά»: «Αν είχα κατεύθυνση προς τα εκεί, ίσως να είχα περισσότερες επιτυχίες. Προσπάθησα το 2008, αλλά ένας τραυματισμός και οι κακές συγκηρίες δεν βοήθησαν. Δε μετανιώνω για κάτι. Με καλύτερες υποδομές θα είχα φτάσεις ίσως ψηλότερα.

Για τις δυσκολίες στο ελληνικό τένις: «Το αγωνιστικό τένις στην Ελλάδα, έχει μειονεκτήματα σε σχέση με το εξωτερικό. Εγώ έφτασα 24 ετών για να ανακαλύψω πράγματα, που συναθλητές μου στο εξωτερικό είχαν καταφέρει σε μικρότερη ηλικία».

Για τις στιγμές που κρατάει από την καριέρα του: «Σίγουρα η άνοδος κατηγορίας της εθνικής ομάδας με τη νίκη – πρόκριση επί της Σερβίας του Ζίμονιτς, με εμένα και τον Αλεξίου απέναντι. Επίσης η καθοριστική νίκη επί της Ουκρανίας που πάλι ανεβήκαμε κατηγορία και τέλος οι πανελλήνιες νίκης και κυρίως η τελευταία που ήταν γεμάτη συναισθήματα».

Για την επόμενη γενιά του ελληνικού τένις: «Τα παιδιά σήμερα έχουν άλλες ευκαιρίες από όσες είχαμε εμείς. Ξεχωρίζω τον Στέφανο Τσιτσιπά που θα μπορεί να διακριθεί, να μπει ακόμα και στην 100άδα. Πάντως η Ελλάδα είναι μια δύσκολη χώρα για τένις».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube