Η Εθνική μας αντιμετωπίζει απόψε (20:00) τη Γαλλία στο ΟΑΚΑ, στην τελευταία φιλική της αναμέτρηση πριν από την έναρξη των υποχρεώσεών της στο Ευρωμπάσκετ.

Πριν από αυτή την αναμέτρηση, ο Γκερσόν Γιαμπουσέλι έδωσε συνέντευξη στο «BasketNews» όπου εξέφρασε τους στόχους του με τους «τρικολόρ» ενόψει του σπουδαίου τουρνουά, ενώ εξέφρασε την ανυπομονησία του να παίξει στο glass floor του ΟΑΚΑ.

Aναλυτικά όσα είπε:

Για την εθνική Γαλλίας: «Έχουμε ακόμα μια νέα ομάδα με μια νέα γενιά, οπότε προφανώς ο ρόλος του καθενός θα είναι λίγο διαφορετικός από την προηγούμενη μας πορεία. Αλλά το γεγονός ότι γνωριζόμαστε μεταξύ μας, είναι καλύτερο να μιλάμε στο γήπεδο αν κάτι πρέπει να ειπωθεί. Δεν θα το πάρουμε στραβά γιατί γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον και ξέρουμε ότι προσπαθούμε να κάνουμε τους πάντες καλύτερους και προσπαθούμε να παίξουμε μαζί και να πετύχουμε κάτι ξεχωριστό».

Για το κλίμα στην ομάδα: «Όταν είμαστε στο γήπεδο μπορείς να νιώσεις την ενέργεια στον πάγκο, στο παρκέ, παντού. Ο ρόλος μου δεν είναι να είμαι ο αρχηγός και να συμπεριφέρομαι σαν να θέλω να κάνεις αυτό και εκείνο. Απλώς προσπαθώ να μεταφέρω ό,τι θέλει ο προπονητής να κάνουμε. Και στο τέλος της ημέρας, απλώς προσπαθώ να παραμένω θετικός. Θέλω όλοι να είναι θετικοί, να φέρνουν καλή ενέργεια και να ετοιμάζονται να νικήσουν».

Για τους δικούς του στόχους με την εθνική και το ΝΒΑ: «Ένα χρυσό μετάλλιο με τη Γαλλία θα ήταν ξεχωριστό. Παίζω με την ομάδα εδώ και χρόνια και κάθε φορά παίρνουμε το ασημένιο. Οπότε νομίζω ότι το χρυσό θα ήταν ο επόμενος στόχος για εμάς. Αλλά, φυσικά, το να κερδίσεις ένα πρωτάθλημα NBA είναι επίσης κάτι ξεχωριστό. Δεν έχω υπάρξει ποτέ μέρος σε κάτι τέτοιο. Και τα δύο θα ήταν υπέροχα».

Για το ανακαινισμένο Telekom Center Athens: «Αρκετά καλό, έχουν ένα νέο γήπεδο, φαίνεται εκπληκτικό, μου αρέσει το παρκέ, είναι λίγο διαφορετικό, οπότε ανυπομονώ να παίξω εδώ. Θα έλεγα ότι οι Ευρωπαίοι οπαδοί είναι λίγο διαφορετικοί. Βρισκόμαστε σε ένα από τα γήπεδα (ΟΑΚΑ) όπου οι οπαδοί τρελαίνονται. Οπότε, η Ευρώπη είναι λίγο διαφορετική, αλλά η Νέα Υόρκη σίγουρα έχει ένα σκληρό κοινό».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Η Ρεάλ υπέγραψε για δέκα χρόνια στην EuroLeague

«Πίσω στην ομάδα που έχτισε μια δυναστεία» - Η ανάρτηση της Euroleague για Ομπράντοβιτς και Παναθηναϊκό

Το πιο επιτυχημένο «αιώνιο» δίδυμο προπονητών: Ομπράντοβιτς και Μπαρτζώκας με τα περισσότερα βραβεία Coach of the Year!

GM Φενέρμπαχτσε: «Εμείς και η Εφές ζητήσαμε να μπει η Μπεσίκτας στην EuroLeague»

Ευρωλίγκα για Ομπράντοβιτς: «Επιστρέφει στον Παναθηναϊκό, όπου έχτισε δυναστεία και σήκωσε αμέτρητα τρόπαια»

Η Euroleague θυμήθηκε το σπουδαίο buzzer beater του Γκριγκόνις κόντρα στη Μονακό!

AS: «Η Ρεάλ Μαδρίτης πρέπει να υπογράψει το 10ετές συμβόλαιό της μέχρι τις 30 Ιουνίου»

Ευρωλίγκα: Σκέψεις για διεξαγωγή με μια ομάδα λιγότερη του χρόνου

«Στο EuroCup η Μονακό, τη θέση της στην Ευρωλίγκα παίρνει η Μπεσίκτας»!

«Να σηκώνεσαι κάθε φορά που πέφτεις»: Το βίντεο του Ολυμπιακού από τους πανηγυρισμούς για την Ευρωλίγκα!