Στα πολύ μεγάλα σουτ του Ολυμπιακού στο τέλος απέδωσε ο Παναγιώτης Γιαννάκης την ήττα του Άρη, με τον «Δράκο» να εκφράζει και την πίκρα του, καθώς όπως εξελίχθηκε το ματς, οι «κίτρινοι» θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη, σύμφωνα με όσα υποστήριξε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Γιαννάκης:

Για την ήττα του Άρη από τον Ολυμπιακό: «Θέλω να πω συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Έκαναν μια εξαιρετική προσπάθεια και έδειξαν πως η διαφορά του πρώτου παιχνιδιού δεν ήταν αυτή που αποτυπώθηκε στο σκορ. Στο σημερινό παιχνίδι, ήμασταν μαχητικοί, αν και χάσαμε κάποια εύκολα καλάθια. Νομίζω ότι τέτοια ματς μας βοηθούν όταν έχεις απέναντι σου έναν δυνατό αντίπαλο. Σίγουρα μας μένει μια πικρή γεύση, διότι είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε το παιχνίδι, αλλά θα συνεχίσουμε και θα προσπαθήσουμε βήμα-βήμα να κερδίσουμε τέτοιου είδους παιχνίδια. Συγχαρητήρια στα παιδιά, συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, που έβαλε αδιαμφισβήτητα πολύ μεγάλα σουτ στο τέλος και του εύχομαι καλή συνέχεια».

Για τους παίκτες του: «Είναι καλό για τους παίκτες μας, να παίζουν με αντιπάλους τέτοιου επιπέδου, για να μάθουν να είναι πιο ήρεμοι στο παιχνίδι τους και να αποκτούν εμπειρία. Σήμερα μάθαμε πως να είμαστε δυνατοί και το πως να αποφεύγουμε κάποια εύκολα λάθη».

Για την επίθεση του Άρη, που πλην του αγώνα στο Λαύριο, δεν έχει σκοράρει σε κανένα παιχνίδι πάνω από 70 πόντους: «Χρειαζόμαστε δουλειά στην επίθεση, για να βελτιώσουμε την ταχύτητα την εκτέλεση και τις αποστάσεις, ελεύθερα σουτ και λέι απ έχουμε βγάλει, απλά δεν μπήκανε».

Για τους αγώνες υψηλών απαιτήσεων: «Όταν παίζεις με καλούς αντιπάλους που θα εκμεταλλευτούν τα παιδαριώδη λάθη, υπάρχει κίνητρο και διαφορετική νοοτροπία, η οποία χτίζεται και δεν είναι εύκολο να δημιουργηθεί, κάθε παίκτης έχει την συναισθηματική του νοημοσύνη χρειάζεται επιμονή και υπομονή».

Για να καταλήξει: «Είμαστε μια ομάδα που θέλει να κερδίζει, οι παίκτες ξέρουνε ότι ο κόσμος μας θέλει να κερδίζουμε. Πιστεύω ο κόσμος έφυγε από το γήπεδο έχοντας δει τον Άρη, να παλεύει απέναντι σε μια ομάδα που διεκδικεί το πρωτάθλημα Ευρώπης. Σήμερα θα μπορούσαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι και το είδε ο κόσμος».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: Άρης