Τους λόγους για τους οποίους δεν θα συμμορφωθεί με την ποινή της Euroleague, που αφορά πεντάμηνο αποκλεισμό από τα γήπεδα και πρόστιμο ύψους 60.000 ευρώ, εξηγεί, με ανοικτή επιστολή του προς τον Τζόρντι Μπερτομέου και όλες τις ομάδες της Euroleague (τις έχει «ταγκάρει» άπασες), ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος!

Μέσω Instagram, ο διοικητικός ηγέτης του Παναθηναϊκού τονίζει πως το μόνο που έκανε ήταν να προστατέψει την οικογένειά του από τις ύβρεις και τις απειλές φιλάθλων, εξηγώντας, ουσιαστικά, γιατί θα δώσει κανονικά το «παρών» στο ΟΑΚΑ απόψε, για να παρακολουθήσει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό!

Αναλυτικά, η επιστολή Γιαννακόπουλου μέσω Instagram:

«Αγαπητή μπασκετική κοινότητα,

Όπως όλοι γνωρίζετε, έχω τιμωρηθεί παράνομα από την Euroleague, μία εταιρία όπου ο Παναθηναϊκός Superfoods βρίσκεται ανάμεσα στους ιδιοκτήτες, με πεντάμηνη απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα και 60.000 ευρώ πρόστιμο.

Ο λόγος για αυτό είναι το λεγόμενο ξέσπασμά μου μετά την είσοδο 30,000 «φιλάθλων του μπάσκετ» στον λογαριασμό του Instagram της 11χρονης κόρης μου και την απείλησαν, μαζί με την σύζυγό μου και τον γιο μου (τα στοιχεία έχουν δοθεί στην Euroleague).

Είμαι σίγουρος πως όποιος από εσάς ήταν στη θέση μου θα έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα για να προστατέψει την οικογένειά του. Αυτός ήταν ο λόγος της τιμωρίας μου. Τιμωρήθηκα ως πατέρας και όχι ως μέλος ενός αθλητικού συλλόγου.

Εξαιτίας όλων αυτών, δεν θα συμμοερωθέ με την ποινή, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε νέα πρόστιμα 30-280 χιλιάδων ευρώ για κάθε φορά που παρακολουθώ τον σύλλογο στον οποίο επενδύω χρόνο, ενέργεια και χρήματα.

Κύριε Μπαρτομέου και όλα τα μέλη της μπασκετικής κοινότητας, ελπίζω να νιώσετε καλά με την απόφασή μου και περισσότερο από οτιδήποτε εύχομαι όλοι να νιώσετε αφοσίωση (feel devotion, το μότο της Euroleague).

Με ευχαριστίες,

Δημήτρης Γιαννακόπουλος
».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Βίρτους Μπολόνια-Ολυμπιακός: Εορταστική αποστολή στην Ιταλία για τους «ερυθρόλευκους»

Ιβάνοβιτς: «Κορυφαία ομάδα με έμπειρους παίκτες ο Ολυμπιακός»

Χολ: «Πρέπει να παίξουμε σκληρά για 40 λεπτά, "κλειδί" να περιορίσουμε τον Έντουαρντς»

Μαζί με τον Ολυμπιακό στην Μπολόνια ο Γιώργος Αγγελόπουλος

Έκλεψε την παράσταση φτάνοντας στο αεροδρόμιο με παντελόνι... Grinch ο Ντόρσεϊ!

Μπαρτζώκας: «Σε αυτό το επίπεδο είναι πρωταθλητές στο μυαλό οι παίκτες – Μεγάλη προσαρμογή ο Μόρις»

Παπανικολάου: «Πρέπει να ματσάρουμε την ενέργεια της Βίρτους, έχουμε τους παίκτες που θα δώσουν το κάτι παραπάνω»

«Έχω αμφιβολίες για την επιτυχία του ΝΒΑ Europe - Οι άνθρωποι στην Ευρώπη πάνε στο γήπεδο επειδή...»

Ο Πέσιτς έγραψε ιστορία ως ο γηραιότερος προπονητής που έχει βρεθεί σε πάγκο ομάδας της Ευρωλίγκας!

Στις καλύτερες στιγμές της Ευρωλίγκας για το 2025 η επική 45άρα του Βεζένκοφ κόντρα στην Μπάγερν!