Διεθνής με την εθνική ομάδα της Ιαπωνίας από το 2015 και μέλος της Ουάσινγκτον Σπίριτ από το 2019, η Κούμι Γιοκογιάμα έχει διαγράψει μία επιτυχημένη πορεία ως ποδοσφαιριστής αλλά μόλις αποσυρθεί από την ενεργό δράση, θα προχωρήσει, όπως αποκάλυψε, στην ολοκλήρωση της αλλαγής του φύλου της.

Η 28χρονη επιθετικός έκανε γνωστό πως ήδη από τα 20 της είχε αφαιρέσει ιστό από το στήθος της και σχολίασε πως «έβγαινα εδώ και χρόνια με γυναίκες αλλά το κρατούσα κρυφό στην Ιαπωνία. Στις ΗΠΑ όμως δεν με ρωτούν απλά αν έχω αγόρι, με ρωτούν αν έχω αγόρι ή κορίτσι. Όταν η σύντροφός μου μου είπε πως δεν υπάρχει λόγος να το κρύβω άλλο, το πήρα απόφαση.

Δεν ήμουν ακριβώς ενθουσιασμένη στην ιδέα να προχωρήσω στην αποκάλυψη, όμως πιστεύω πως θα ήταν δυσκολότερο να προχωρήσω τη ζωή μου κρατώντας κρυφές τις προτιμήσεις μου»
.

Η Γιοκογιάμα έχει παίξει σε Οκαγιάμα, Ναγκάνο, Φρανκφούρτη και εσχάτως Ουάσινγκτον, ενώ το 2010 είχε προταθεί για το βραβείο του κορυφαίου γκολ της FIFA για τέρμα που είχε σημειώσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων Κ17 απέναντι στη Βόρεια Κορέα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube