Όχι μόνο όταν αγωνιζόταν στον Παναθηναϊκό, αλλά και σε όλες τις άλλες ομάδες από τις οποίες πέρασε στην τεράστια καριέρα του. Με αφορμή λοιπόν τη σημερινή κόντρα Ολυμπιακού - Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ, είπαμε να ανατρέξουμε και να θυμηθούμε τα επιτεύγματά του ως παίκτης κόντρα στην ομάδα του Πειραιά και μετά θα δούμε τι έχει κάνει ως προπονητής, τις δύο προηγούμενες σεζόν, σε πολύ κρίσιμα ματς.

Σάρας κερδίζει με 26-12

Ο Γιασικεβίτσιους έχει παίξει 38 φορές ως αντίπαλος του Ολυμπιακού με όλες τις ομάδες που έχει αγωνιστεί. Προηγείται ξεκάθαρα με 26 νίκες έναντι 12 των ερυθρολεύκων. Το ποσοστό επιτυχίας του λοιπόν αγγίζει το 68.42%.

Στην εν Ελλάδι καριέρα του φορώντας τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος έχει αντιμετωπίσει 25 φορές τον Ολυμπιακό και έχει κερδίσει τις 16. Το ποσοστό του είναι στο 64%. Χοντρικά δηλαδή ως παίκτης κέρδιζε τον Ολυμπιακό στα δύο από τα τρία παιχνίδια που έπαιζε απέναντί του. Δεν το λες και λίγο αν αναλογιστούμε το πόσο τεράστιος σύλλογος είναι οι ερυθρόλευκοι.



Του αρέσει το ΣΕΦ ως κόουτς

Τις δύο προηγούμενες σεζόν ο Γιασικεβίτσιους επεφύλαξε άσχημες εκπλήξεις στον Ολυμπιακό. Για την ακρίβεια στους τελευταίους 18 μήνες έχει επισκεφτεί το ΣΕΦ τέσσερις φορές και έχει κερδίσει τις τρεις από αυτές! Δεν υπάρχουν και πολλοί που να το έχουν κάνει αυτό. Μάλλον δεν υπάρχει κανείς. Το 2017-18, κερδίζει στην τελευταία αγωνιστική τον Ολυμπιακό στην παράταση. Με αυτό το αποτέλεσμα τον συναντά στα πλέι οφ με μειονέκτημα έδρας. Κερδίζει το πρώτο ματς της σειράς, δεν χάνει ποτέ στο Κάουνας και με το 3-1 βρίσκεται στο φάιναλ φορ με τους Πειραιώτες να μένουν εκτός νυμφώνος. Την προηγούμενη σεζόν κερδίζει ξανά μέσα στον Πειραιά με 72-68 την προτελευταία αγωνιστική και σε τριπλή ισοβαθμία με Μπασκόνια, Ζαλγκίρις, Ολυμπιακό, ο τελευταίος έμεινε εκτός πλέι οφ.

Δίνεται αουτσάιντερ

Ο Ολυμπιακός έρχεται από δύο ηχηρές εντός έδρας σφαλιάρες με Μακάμπι και Εφές. Αυτές ήρθαν μετά τον θρίαμβο στη Μόσχα. Με την Εφές οι Ρότσεστι και Ριντ αγωνίστηκαν ελάχιστα. Μένει να δούμε αν θα πάρουν περισσότερο χρόνο τώρα.

Ο Γιασικεβίτσιους έχει κάνει τον Λεντέι που δεν έπιασε ποτέ στον Πειραιά, πρωταγωνιστή. Επιστρέφει λοιπόν στο ΣΕΦ και θέλει να αποδείξει πράγματα.

Από τη μεριά του ο Λιθουανός δεν έχει να αποδείξει κάτι, το έχει κάνει πολλάκις, απλά φαίνεται ότι αγαπά να πληγώνει τον Ολυμπιακό με κάθε τρόπο και από οποιοδήποτε... πόστο! Η συνέχεια στο παρκέ του ΣΕΦ σήμερα το βράδυ με τις αποδόσεις των μπουκ να δίνουν τη Ζαλγκίρις ως αουτσάιντερ!

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube