Για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δεν υπάρχει αμφιβολία πως κανένα ντέρμπι στο ευρωπαϊκό μπάσκετ δεν είναι σαν τα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός.

«Δεν πιστεύω πως μπορεί να συγκριθεί κανένα ντέρμπι με αυτά. Μαζί με τα Παρτιζάν-Ερυθρός Αστέρας είναι δύο από τα μεγαλύτερα παιχνίδια στην Ευρώπη, αλλά για μένα δεν συγκρίνονται τα ελληνικά ντέρμπι. Είχα Έλληνες συμπαίκτες στην Μπαρτσελόνα και είχαν απογοητευτεί πολύ από τα clasico. Έχει να κάνει με τους φιλάθλους. Στην Ισπανία το κοινό είναι πολύ πιο ήρεμο, πιο πολιτισμένο και η αστυνομία ελέγχει την κατάσταση περισσότερο από ό,τι στην Ελλάδα. Είναι ξεκάθαρο στην Ελλάδα και στη Σερβία μιλάμε για πραγματικό πόλεμο. Υποθέτω πως είναι έτσι λόγω και της κοινής ιδιοσυγκρασίας των ανθρώπων. Δεν συγκρίνονται οι οπαδοί εκεί με κανέναν άλλο», σημείωσε ο Λιθουανός προπονητής της Φενέρμπαχτσε μιλώντας στο ισπανικό Movistar.

Παράλληλα, ο «Σάρας» αναφέρθηκε στην αποχώρησή του από την Μπαρτσελόνα εκφράζοντας δυσαρέσκεια για τη συμπεριφορά της διοίκησης απέναντί του. «Σε όλα τα μεγάλα κλαμπ η κατάσταση είναι περίπλοκη. Είμαι απογοητευμένος με τα αφεντικά μου, με τους ανθρώπους της ομάδας και το πώς φέρθηκαν σε μένα αυτά τα τρία χρόνια. Υπέφερα πολλά από άτομα μέσα στην ομάδα και κάποιες φορές φαινόταν ότι δεν πηγαίναμε προς την ίδια κατεύθυνση. Έγινε σαφές πως θα χωρίζαμε. Δεν μου άρεσαν τα πράγματα που γίνονταν εκεί ως προς το πρότζεκτ του συλλόγου. Κάποια πράγματα που με ενόχλησαν περισσότερο είναι πως οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργαζόμουν για χρόνια έβγαλαν κάποια πράγματα στον Τύπο με τον δικό τους τρόπο», τόνισε.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μονακό-Μπαρτσελόνα: Μαθαίνει αντίπαλο από το Πριγκιπάτο ο Ολυμπιακός

Πασκούαλ: «Η άμυνά μας να ξεκινάει από την επίθεση - Η Μονακό έχει μεγάλη ποιότητα και παίκτες δύσκολα αντιμετωπίσιμους»

Μαρκοϊσβίλι: «Νέα μέρα, νέο παιχνίδι, νέα ευκαιρία - Θα είναι δύσκολο, να εστιάσουμε στον εαυτό μας»

Χόρτον-Τάκερ: «Οι παίκτες στην Ευρώπη μιλάνε πολύ, είναι πιο ξεροκέφαλοι - Εγώ δεν είμαι από αυτούς τους τύπους»

Με πιθανές ενισχύσεις στον «τελικό» η Μονακό: Προπονήθηκαν Νέντοβιτς και Ταρπέι, αλλά παραμένουν αμφίβολοι

Αναγκαστική μετακόμιση για τη Χάποελ Τελ Αβίβ - Αλλάζει έδρα για τα playoffs λόγω κακού προγραμματισμού

«Τα καλύτερα είναι μπροστά»: Η αποθέωση της Euroleague σε Αταμάν και η απάντηση του Παναθηναϊκού!

Με τους 8.000 κατόχους εισιτηρίων διαρκείας τα ματς της Ρεάλ με τη Χάποελ

Μπόλντγουιν για το βραβείο του Ντιαλό: «Δηλαδή η καλύτερη άμυνα δεν έχει τον αμυντικό της χρονιάς;»

Το logo του Final Four 2026 στην Αθήνα: Παράδοση, δύναμη και… ελληνική ψυχή