Ο περιορισμός του Νικ Καλάθη είναι όχι το μοναδικό, αλλά σίγουρα ένα από τα βασικά ζητούμενα για τη Ζαλγκίρις στην αυριανή αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, όπως δήλωσε κατά την αναχώρηση της αποστολής για την Αθήνα ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

«Ο κορμός του Παναθηναϊκού, η φιλοσοφία και τα συστήματά του είναι παρόμοια με πέρσι. Έχει κάποιους ευέλικτους ψηλούς, αλλά και τους Παπαγιάννη και Βουγιούκα. Πολλά εξαρτώνται από τον Καλάθη. Ο περιορισμός του είναι ένα από τα ζητούμενα για μας. Πολλά εύκολα καλάθια έρχονται από τα δικά του χέρια. Δεν θα πρέπει να χάνουμε τον αντίπαλό μας όταν ο Καλάθης έχει την μπάλα, γιατί οι πάσες του περνούν δίπλα από τα αυτιά ή πάνω από το κεφάλι σου», τόνισε ο προπονητής της ομάδας του Κάουνας.

Όσο για την τρίποντη απειλή; «Δεν ξέρω πώς θα παίξουν. Έχουν χάσει τον Ρίβερς από πέρσι και δεν ξέρουμε αν θα παίξει ο Λοτζέσκι. Είναι δύο πολύ καλοί σουτέρ. Εμείς θα πρέπει να μένουμε μπροστά από τον προσωπικό μας αντίπαλο και να μην τον χάνουμε. Καλά τα πάνε από μακριά ο Καλάθης, ο Παππάς και ο Λάνγκφορντ, οπότε δεν πρέπει να τους αφήσουμε να μας πληγώσουν».

Για την άμυνα του Παναθηναϊκού που οδηγεί σε πολλά λάθη τον αντίπαλο, είπε: «Παίζουν με αλλαγές στην άμυνα λόγω της αθλητικότητας των παικτών τους, όπως ο Μήτογλου, ο Αντετοκούνμπο, αλλά και ο Καλάθης, ενώ έχουν και ελαφρείς ψηλούς. Η ομάδα τους έχει σχεδιαστεί για να παίζει άμυνα με αλλαγές, ίσως και για 40 λεπτά».

Όταν ρωτήθηκε για την παρουσία του Λεκαβίτσιους είπε: «Δεν παίζει συνήθως πολύ και όταν η ομάδα παίζει με αλλαγές στην άμυνα είναι πιο δύσκολο γι’ αυτόν. Δεν έχει σημασία πόση ώρα θα παίζει, γιατί πρέπει να φέρνει ενέργεια από τον πάγκο και είναι ένας τομέας που χρειάζεται προσοχή».

Τέλος, για την προσθήκη του Κιθ Λάνγκφορντ είπε: «Ο Λάνγκφορντ είναι καλός σκόρερ, από τους κορυφαίους στην Ευρωλίγκα. Είναι δύσκολο να τον σταματήσεις. Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να του δίνει επιθέσεις».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Απέδρασαν από το Μιλγουόκι οι Μπουλς

Φωτογραφήθηκε με Ρέτσο-Σάλιακα και έδωσε φανέλα του ο Παπανικολάου

Γιασικεβίτσιους για το σκάνδαλο στο ελληνικό μπάσκετ: «Να φτάσει μέχρι το τέλος η υπόθεση»

Μπαρτζώκας: «Διαφορετικά στοιχεία με Κόντσαρ, η κατάσταση με τον Ντόρσεϊ μάς υποχρέωσε να αποφασίσουμε γρηγορότερα»

Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για την ήττα του Ολυμπιακού από τη Φενέρ

«Έδειξε ικανός για υπέρβαση ο Ολυμπιακός, έμεινε με το ''αχ'', αλλά δεν βγαίνει εκτός τροχιάς»: Το σχόλιο Ζέρβα

ΛεΝτέι και Σορτς μοιράστηκαν το βραβείο του MVP για την 7η αγωνιστική της Ευρωλίγκας!

Εμφατική επιστροφή στις νίκες με κατοστάρα για τη Βαλένθια!

Μπαρτζώκας: «Είχαμε λίγες επιλογές, προσπαθήσαμε με μερικά τρικ, αλλά σταματήσαμε να τρέχουμε…»

Βαθμολογία Ευρωλίγκας: Έπεσε στο 5-2 ο Ολυμπιακός, έπιασε τον Παναθηναϊκό στην κορυφή η Φενέρ