Η ιστορία της μοναστηριακής μπίρας ξεκίνα στα χρόνια του Μεσαίωνα όταν στην κεντρική και Βόρεια Ευρώπη άρχισαν να δημιουργούνται μοναστήρια από διάφορα τάγματα μοναχών. Σε αυτά, οι μοναχοί ξεκίνησαν να παράγουν μπίρα, ένα ποτό που τους προσέφερε θερμίδες και τους ξεδιψούσε με ασφάλεια, καθώς το νερό εκείνη την περίοδο συνήθως ήταν μολυσμένο και μετέδιδε θανατηφόρες ιώσεις.

Για να διαβάσεις όλο το άρθρο στο cookout.gr κάνε κλικ στον σύνδεσμο: Γιατί η μοναστηριακή μπίρα ταιριάζει γάντι με τις γιορτές

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube