Απίθανα πράγματα γίνονται με τους παρατηρητές διαιτησίας και η ΚΕΔ κάνει το άσπρο – μαύρο θέτοντας στο περιθώριο ορισμένους από τους... βαθμολογητές που κατά γενική ομολογία είχαν σωστή κρίση.

Συγκεκριμένα θα αναφέρουμε τέσσερα παραδείγματα και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του για το πώς λειτουργεί το ανώτατο όργανο διαιτησίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

1) Ο Χαράλαμπος Καρατζάς από την Εύβοια παρέπεμψε τον Μιχάλη Βοσκάκη για τη διαιτησία του στο παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής μεταξύ της Ξάνθης με τον Παναθηναϊκό. Ο ρέφερι από το Ρέθυμνο τα είχε κάνει μαντάρα, οπότε η βαθμολογία του Καρατζά ήταν σωστή. Παρόλα αυτά από τότε αγνοείται η... τύχη του, καθώς η ΚΕΔ δεν τον όρισε σε άλλο παιχνίδι.

2) Ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος έκανε μία από τις χειρότερες διαιτησίες στο φετινό πρωτάθλημα στο ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό. Ο παρατηρητής του Γιάννης Σπυρόπουλος από τη Φθιώτιδα τον παρέπεμψε και συνέβη το εξής καταπληκτικό: Ο διαιτητής από τα Τρίκαλα δεν τιμωρήθηκε από την ΚΕΔ, ενώ ο Σπυρόπουλος μπήκε στο «ψυγείο»!

3) Ο Κύζας και ο βοηθός του Σίπκας δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα στο παιχνίδι Ατρόμητος – Παναθηναϊκός. Ο παρατηρητής τους όμως, ο Σταύρος Φλώτσιος από την Βοιωτία δεν τους παρέπεμψε. Και η ΚΕΔ όρισε και τους δύο στο κυριακάτικο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης.

4) Ο Βοσκάκης ήταν κάκιστος και στο παιχνίδι της Βέροιας με τον Ηρακλή, αλλά ο παρατηρητής του Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης δεν του έβαλε χαμηλή βαθμολογία. Για το λόγο αυτό η ΚΕΔ όρισε τον ρέφερι από το Ρέθυμνο ως τέταρτο στο παιχνίδι του Λεβαδειακού με την Ξάνθη.

Σάββας Λιβάνιος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube