Τι κι αν στο πρωτάθλημα αμφισβητείται, ούσα 5η. Ο πρώτος τίτλος της σεζόν στην Ιταλία φέρει το όνομα της Γιουβέντους!

Την Τετάρτη (20/1) οι «μπιανκονέρι» επικράτησαν 2-0 της Νάπολι στο «Mapei Stadium» στον τελικό του Super Cup, κατακτώντας τον 9ο τίτλο υπερπρωταθλητή στην ιστορία τους. Σκόρερ για τη Γιουβέντους οι Ρονάλντο (64’) και Μοράτα (90’+5’).

Με τον Πορτογάλο άσο να γράφει ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ποδοσφαίρου! Πρώτος τίτλος και για τον Αντρέα Πίρλο στην προπονητική του καριέρα.



Το ματς:

Η Γιουβέντους ήταν αρκετά πιο δραστήρια στο πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα του Πίρλο ανέλαβε από τον ξεκίνημα την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ωστόσο, καμία εκ των φάσεων που δημιούργησε δεν ήταν πραγματικά αξιόλογη, σε βαθμό που να ανησυχήσει τον Οσπίνα. Αντιθέτως, η Νάπολι, η οποία είχε ένα δυνατό δεκάλεπτο μετά το 20’, ήταν εκείνη που έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο 28’. Με τον Σέζνι να πραγματοποιεί εκπληκτική ενστικτώδης απόκρουση στην κεφαλιά του Λοσάνο από το ύψος της μικρής περιοχής.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν «φορτσάτοι» στο δεύτερο μέρος και λίγο έλειψε να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 1ο λεπτό. Ωστόσο, ο νεοεισελθών Μπερναρντέσκι δεν κατάφερε να κάνει καλά την προβολή, με τον αντίπαλο πορτιέρε να μπλοκάρει πάνω στη γραμμή. Παρόλα αυτά, λίγο αργότερα -και συγκεκριμένα στο 64'- κατάφεραν να παραβιάσουν την αντίπαλη εστία, χάρη στην κεφαλιά του Ρονάλντο. Έκτοτε, κυριάρχησαν στο παιχνίδι, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες, προκειμένου να το «καθαρίσουν».

Κι όμως, λίγο έλειψε να δουν τους Ναπολιτάνους να ισοφαρίζουν στο 80’. Όμως, ο Ινσίνιε έστειλε άουτ την μπάλα σε εκτέλεση πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Μέρτενς από τον ΜακΚένι. Όπως είναι λογικό, οι τυπικά φιλοξενούμενοι ανοίχτηκαν μέχρι το φινάλε, παίζοντας με αρκετό ρίσκο. Κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Γιουβέντους, η οποία χτύπησε στην κόντρα και έγραψε το 2-0 στο 90’+5’ με τον Μοράτα.



To live του αγώνα:



Διαβάστε ακόμα:

Σκέψεις για Σωκράτη στη Λάτσιο, μετά τον τραυματισμό του Λουίς Φελίπε

Παραμένει στη Ρόμα παρά τον αποκλεισμό από τον... Βέρντε ο Φονσέκα!

Serie A: «Γκέλαρε» στο Ούντινε η Αταλάντα

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube