Η Τουρκία δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην παρούσα χρονική περίοδο, τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι θα ήταν μεγάλο διπλωματικό λάθος αν διακοπούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

«Η διακοπή των διαπραγματεύσων για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνιστούσε ένα σοβαρό λάθος της εξωτερικής πολιτικής», εκτίμησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ARD και πρόκειται να προβληθεί την Κυριακή.

Στη συνέντευξη, αποσπάσματα της οποίας δόθηκαν την Πέμπτη στη δημοσιότητα, ο Γιούνκερ είπε ότι θα ήταν αντιπαραγωγικό να «παγώσουν» οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, απορρίπτοντας την πρόταση του καγκελαρίου της Αυστρίας Κρίστιαν Κερν.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παραδέχτηκε ότι η Τουρκία επί του παρόντος δεν μπορεί να γίνει μέλος της ΕΕ. «Η Τουρκία, στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα, δεν μπορεί να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και σίγουρα όχι αν επαναφέρει τη θανατική ποινή, όπως ζητούν ορισμένοι», τόνισε.

«Δεν νομίζω ότι θα βοηθούσε αν λέγαμε μονομερώς στην Τουρκία ότι οι διαπραγματεύσεις τερματίζονται», πρόσθεσε.

Πηγή: Protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ νεαρή γιατρός από το Λασίθι - Παρουσίασε συμπτώματα μηνιγγίτιδας

Εξαφάνιση 16χρονης Λόρας: Πιθανόν να έχει διαφύγει στη Γερμανία

12χρονο παιδί ύποπτο για τζιχαντιστική προπαγάνδα στο Βέλγιο!

Πέθανε η Μέλπω Ζαρόκωστα – Η αγαπημένη ηθοποιός φιλοξενούνταν στο Γηροκομείο Αθηνών

Βίντεο - ντοκουμέντο από το Ιράν: Αστυνομικοί εκτελούν διαδηλωτή στο δρόμο

Συνελήφθη 36χρονος για απάτη κατά του Δημοσίου – Η ζημία ξεπερνά τις 120.000 ευρώ

ΥΠΕΘΟ: Ταχύτερες πληρωμές και υψηλή δημοσιονομική υπευθυνότητα στον προϋπολογισμό του 2025

Η χρυσή εποχή των κατοικιδίων – Πώς η μοναξιά γεμίζει τα ταμεία μιας αναπτυσσόμενης αγοράς

Συνεχίζεται η αγωνία για την 16χρονη Λόρα: Δεν φαίνεται να είναι η κοπέλα που εθεάθη στη Βάρη

Δύο συλλήψεις για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, μετά από καταγγελία της Αφροδίτης Λατινοπούλου