Την εκκένωση της συνοριακής πύλης Παζάρκουλε στην Αδριανούπολη από πρόσφυγες και μετανάστες επιβεβαίωσε την Παρασκευή ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού σε συνέντευξή του στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV. Δήλωσε ότι εκκενώθηκε η περιοχή καθόλη τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας και 5.800 προσφυγες και μετανάστες μεταφέρθηκαν σε 9 νομούς της Τουρκίας όπου θα παραμείνουν σε κέντρα επανεισδοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αιφνίδια κίνηση της Τουρκίας να εκκενώσει την περιοχή του Παζάρκουλε πιστεύεται ότι έγινε από το φόβο της διασποράς του κορωνοϊού. Δημοσιογραφικές πηγές ανέφεραν ότι δύο κρούσματα κορωνοϊού είχαν εντοπιστεί μεταξύ των μεταναστών/προσφύγων στο Παζάρκουλε.

Στην ίδια συνέντευξη ο Σουλεϊμάν Σοϊλού άφησε να εννοηθεί ότι ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπορεί να προχωρήσει στην επιβολή νέων μέτρων για τον κορωνοϊό. "Δεν λέω ότι δεν χρειάζεται απαγόρευση κυκλοφορίας" είπε ο τούρκος υπουργός.

Ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε την Παρασκευή τους περισσότερους από 80 εκατομμύριο πολίτες της χώρας του να εφαρμόσουν μια «εθελοντική καραντίνα» και να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους εκτός και αν πρόκειται για βασικές ή επείγουσες ανάγκες, καθώς ο αριθμός των θανάτων από τον νέο κορωνοϊό στην Τουρκία ανέβηκε σε 92.

Πηγή: Skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ίλιον: 18χρονος μαχαίρωσε τον πατέρα του έπειτα από ενδοοικογενειακό επεισόδιο

Ταυτοποιήθηκε 64χρονος οδηγός: Έπιανε ιλιγγιώδη ταχύτητα 290 χλμ με επικίνδυνους ελιγμούς στην Αττική

Αλαμπάμα: Μαζικοί πυροβολισμοί μετά από αγώνα αμερικανικού ποδοσφαίρου - Ένας νεκρός και 8 τραυματίες

Απάτη με ΜΚΟ: Eικονικές εταιρείες στη Θεσσαλονίκη - Δωρεές για παιδιά κατέληγαν σε πολυτελείς αγορές και διακοπές

Εντοπίστηκαν 50 κιλά κάνναβης στην Αμαλιάδα - Μία σύλληψη

Ανοίγουν αύριο τα σχολεία στη Γκράβα - Η επιστολή Δούκα στους διευθυντές

Διακοπή κυκλοφορίας σε οδικά σημεία της Χαλκιδικής λόγω έντονης βροχόπτωσης

Πόσο επηρεάζει τις έρευνες της Chevron νότια της Κρήτης η κύρωση του τουρκολιβυκού μνημονίου

Εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια στο πολιτικό γραφείο του Θάνου Πλεύρη στο Κολωνάκι (video)

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: Νεκρή 80χρονη, συνελήφθη ο 90χρονος σύζυγός της