Θετικός στο ενδεχόμενο να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων του ελληνικού μπάσκετ, εφόσον υπάρξει πεδίο συνεννόησης και συνεργασίας με ανθρώπους που θέλουν το καλό του, δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Νίκος Γκάλης. Ο θρύλος του αθλήματος βρίσκεται στη Ρόδο για τη διεξαγωγή του πρώτου τουρνουά 3x3 που γίνεται προς τιμήν του και μίλησε με προβληματισμό για τα όσα συμβαίνουν στο πρωτάθλημα και όχι μόνο.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην αναγνώριση που απολαμβάνει από μεγάλους και μικρούς, στην Εθνική, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά και το έπος του 1987.

Αναλυτικά, ο Νίκος Γκάλης μίλησε στον Παναγιώτη Κεφαλά για:

-το τουρνουά 3x3 που γίνεται προς τιμήν του στη Ρόδο: «Χαίρομαι πολύ που το event αυτό ξεκινά από τη Ρόδο, που είναι πατρίδα των γονιών μου. Θα συνεχιστεί στην Κω και θα ήθελα προσωπικά να συνεχιστεί και σε άλλες περιοχές, όπου τα παιδιά δεν έχουν την ευκαιρία να χαρούν τόσο το μπάσκετ».

-την αναγνώριση που έχει ακόμη και από παιδιά που δεν τον πρόλαβαν αγωνιζόμενο: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για έναν αθλητή, όταν σταματά το μπάσκετ να τον αναγνωρίζουν όλοι, ακόμη και τα παιδιά που δεν τον πρόλαβαν. Το μπάσκετ είναι ακόμη στην καρδιά των Ελλήνων. Βοηθήσαμε εμείς να το αγαπήσει ο ελληνικός λαός περισσότερο και υπάρχουν συνεχιστές».

-τα προβλήματα στο ελληνικό μπάσκετ: «Είναι αστεία πράγματα αυτά που γίνονται. Δεν θα έπρεπε να γίνονται σε ένα πρωτάθλημα. Η νίκη μετρά φυσικά, αλλά όχι με οποιονδήποτε τρόπο. Το μπάσκετ θα έπρεπε να είναι και θέαμα, αλλά και να αγωνίζεσαι για τη νίκη. Να μπορούν οι γονείς να παίρνουν τα παιδιά τους στο γήπεδο».

-το αν θα τον ενδιέφερε να ασχοληθεί διοικητικά με το ελληνικό μπάσκετ: «Αυτό δεν μπορώ να το πω. Για να συνεργαστώ θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία. Αν δεν υπάρχει συνεργασία δεν θα ήθελα να είμαι καν κοντά. Θα πρέπει να έχεις να κάνεις με ανθρώπους που θέλουν το καλό του μπάσκετ. Εγώ είμαι ανοιχτός σε προτάσεις, αλλά θα πρέπει να δούμε πώς θα συνεργαστούμε για να το πετύχουμε αυτό».

-την προοπτική διάκρισης της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο: «Το ελληνικό μπάσκετ εδώ και χρόνια είναι δύναμη στον ευρωπαϊκό χώρο. Γιατί όχι να μην συνεχιστεί και να ζήσουμε όλοι μαζί μεγάλες επιτυχίες».

-τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Δεν τον έχω γνωρίσει προσωπικά. Είχε μια φανταστική χρονιά και παρότι δεν τον γνωρίζω πολύ καλά φαίνεται πολύ καλό παιδί. Μακάρι να συνεχίσει αυτό που κάνει τόσο καλά».

-τις βολές του Καμπούρη στον τελικό του 1987 και αν θα ευστοχούσε και ο ίδιος στις δύο βολές: «Ο Αργύρης εκτός από καλό παιδί είναι και πολύ ψύχραιμος. Ήμουν σίγουρος πως θα τις έβαζε και τις δύο. Κι εγώ θα τις έβαζα και τις δύο».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μύκονος-Καρδίτσα: Για το προτελευταίο εισιτήριο του Final 8 Κυπέλλου

Καταγγελία από Πανιώνιο: «Ο Τζορτζ Πάπας έβρισε τον Φάνη Χριστοδούλου»

Νέο story Γιαννακόπουλου μετά το ξέσπασμα: «Eδώ σε αυτό το τραπεζάκι τον Μάιο θα βάλω το Ευρωπαϊκό, δεν πά' να λέτε…»

Σιάο: «Συνεχίζουμε να παλεύουμε μέχρι να φτάσουμε στη δόξα»

Αποθέωση Γιάννη σε Κώστα Αντετοκούνμπο μετά τη νίκη του Άρη Betsson επί του Παναθηναϊκού

Σερέλης: «Πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι, δεν έχει κριθεί τίποτα»

Εντυπωσιακό διπλό για τον Παναθηναϊκό στον Βόλο

Μήτρου-Λονγκ: «Ήταν μια νίκη δήλωση, αποτέλεσμα που δείχνει τι μπορούμε να πετύχουμε σαν ομάδα»

Το σόου του Μήτρου-Λονγκ και ο εκπληκτικός Αντετοκούνμπο: Τα highlights από τη μεγάλη νίκη του Άρη επί του Παναθηναϊκού!

Απίθανες στιγμές στο Αλεξάνδρειο: Πανηγύρισαν έξαλλα οι παίκτες του Άρη και ο Σιάο μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού!