Μεγάλη νίκη κόντρα στην ισπανική Γκραν Κανάρια πανηγύρισε ο Προμηθέας το βράδυ της Τετάρτης (19/10) για τη δεύτερη αγωνιστική του Eurocup, με τον αρχηγό των Πατρινών, Νίκο Γκίκα, να μιλάει στο web radio της ΕΟΚ για τον θρίαμβο της ομάδας του, αλλά και για τους φετινούς ευρωπαϊκούς στόχους που έχουν θέσει εκείνος και οι συμπαίκτες του!

Αναλυτικά όσα είπε ο αρχηγός του Προμηθέα:

Για τη νίκη απέναντι στη Γκραν Κανάρια: «Εμείς μετά τη μεγάλη νίκη στο Τρέντο, με την οποία ξεκίνησε το Γιούροκαπ και δείξαμε ότι έχουμε φτιαχτεί για να κάνουμε κάτι φέτος, ήταν πολύ σημαντικό να κερδίσουμε το πρώτο ματς στην έδρα μας. Είχαμε μια ομάδα απέναντι μας πολύ ποιοτική πάρα τις δύο σημαντικές της απουσίες. Στο τελευταίο πεντάλεπτο επιβάλλαμε το ρυθμό μας, παίξαμε άμυνα που δεν είχαμε παίξει μέχρι τότε και καταφέραμε μια δυσκολοκατάβλητη ομάδα να την περιορίσουμε στα τελευταία λεπτά, να πάρουμε τη νίκη με μεγάλα σουτ και να πάρουμε και μια διαφορά που θεωρώ ότι μπορεί να παίξει ρόλο».



Για τον στόχο του Προμηθέα στο EuroCup: «Τη σεζόν 2019-20 ο Προμηθέας πιστεύω ότι αν δε γινόταν διακοπή το Γιούροκαπ λόγω του κορωνοϊού και έπαιζε με την Τόφας θα περνούσε και θα πήγαινε στο Final-4 της διοργάνωσης, κάτι που θ’ αποτελούσε τεράστια επιτυχία. Από τότε δεν υπάρχει κανείς στην ομάδα τώρα, μόνο ο κόουτς Γιατράς και το staff. Εμείς ξέρουμε ότι έχουμε καλό υλικό, είμαστε ενωμένοι, ξέρουμε ότι έχουμε καλή ομάδα, έχουμε κάνει 2 νίκες πολύ σημαντικές και μάς έχει ανοίξει η όρεξη για το κάτι παραπάνω, το οποίο είναι αρχικά να περάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται στον επόμενο γύρο και από ‘κει και πέρα να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Για τη στήριξη του κόσμου στο χθεσινό (19/10) παιχνίδι: «Νομίζω ότι το βλέπει ο κόσμος στο παρκέ έχει μεγάλη σημασία για την παρουσία του και το πώς θα σε υποστηρίξει. Από ένα σημείο και μετά δείξαμε πράγματα, «κλείσαμε» την άμυνα μας, βάλαμε κάποια σουτ και μετά ήταν ξεκάθαρο ότι ο κόσμος θα μπει κι αυτός στο παιχνίδι γιατί πορώνεται και τού αρέσει αυτό που βλέπει. Εφόσον παίζεις καλά και τα δίνεις όλα, ο κόσμος είναι πάντα ο 6ος παίκτης σε οποιαδήποτε ομάδα. Χθες ο κόσμος θύμισε τα παλιά, γιατί είχε μεγάλη ένταση το γήπεδο ειδικά στα τελευταία λεπτά».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube