Με τις Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Σίτι να βρίσκονται τη φετινή περίοδο στον ίδιο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, το κεντρικό πρόσωπο γύρω από τις επικείμενες αναμετρήσεις δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από τον Πεπ Γκουαρντιόλα. Ο 45χρονος τεχνικός σχολίασε ωστόσο πως σε αυτά τα ματς, οι «μπλαουγκράνα» θα έχουν τον πρώτο λόγο, αφού αποτελούν μακράν καλύτερη ομάδα.

«Θα παίξουμε κόντρα στους καλύτερους, κανένας δεν παίζει καλύτερα από τα Μπαρτσελόνα», τόνισε ο Πεπ Γκουαρντιόλα στο «Catalunya Radio».

«Η επιθετική τριπλέτα κάνει τη μεγάλη διαφορά, αλλά αρκετή δουλειά γίνεται πίσω από αυτούς. Έχω επίγνωση επίσης για την Μπορούσια (σ.σ. Μένχενγκλάντμπαχ), τους γνωρίζω πολύ καλά και θα είναι μια καλή δοκιμασία. Αν την πατήσουμε στα δυο πρώτα ματς, τότε μπορούμε να βρεθούμε εκτός».

Το διάλειμμα για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων δίνει στον Γκουαρντιόλα τη δυνατότητα να κάνει ένα μικρό μπρέικ, ύστερα από το νικηφόρο ξεκίνημα με 5/5, ενώ ακολουθεί αργότερα το ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. «Ήρθα στην Αγγλία για αυτά τα παιχνίδια. Έχουν πολύ καλούς μέσους, παίζουν γρήγορα και έχουν καλή αντίληψη του παιχνιδιού», πρόσθεσε.

Επιμέλεια: Χρήστος Γραβιάς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube