Για τα σχέδια επανεκκίνησης του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου, μετά τον κορωνοϊό μίλησε ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Γκαμπριέλε Γκραβίνα.

Ανέφερε πως θα υπάρξουν τρεις εβδομάδες καραντίνας αρχικά, όπου θα γίνονται τεστ για να δουν εάν κάποιος από τις ομάδες είναι μολυσμένος και μόλις περάσει αυτό το διάστημα θα μπορούν να επιστρέψουν στα γήπεδα και να ξεκινήσουν και πάλι το πρωτάθλημα και το Κύπελλο.

Μάλιστα, πρόθεση της ιταλικής ομοσπονδίας είναι να διεξαχθούν αγώνες στα τέλη του Μάη ή στις αρχές του Ιούνη.

«Η 4η Μαΐου είναι η ημερομηνία που έχουμε θέσει, συνεχίζουμε με αυτή και συνεχίζουμε να κάνουμε τα πλάνα μας. Αν οι ομάδες ξεκινήσουν να προπονούνται στις 4 Μαΐου, θα πρέπει να μπούνε και σε καραντίνα. Για τρεις εβδομάδες. Έχουμε βελτιώσει τα σχέδιά μας και ένα πρωτόκολλο υγείας, τα οποία θα μεταφέρουμε στον υπουργό υγείας και στους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς. Θα πρέπει να περάσουν τρεις εβδομάδες ασφαλείας, ώστε να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε στα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια ανέλυσε λεπτομερώς το πλάνο της ιταλικής ομοσπονδίας: «Θα υπάρξει ένα διάστημα στο οποίο θα πρέπει να βεβαιωθούμε πως όσοι συμμετέχουν στους αγώνες και στις προπονήσεις είναι αρνητικοί. Εάν είναι όλοι αρνητικοί, τότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα για να υπάρχουν επαφές και δεν χρειάζονται αποστάσεις. Θα έχουμε τρεις εβδομάδες ασφαλείας, οπότε τέλη Μαΐου ή αρχές Ιουνίου μπορούμε να ξεκινήσουμε. Σε αυτή την περίπτωση, δηλαδή της συνέχειας του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου, δημιουργείται το καλεντάρι και περιμένουμε να το πάρουμε. Ελπίζω πως κάθε ομάδα θα μπορεί να παίζει στο γήπεδό της, αν δεν γίνεται αυτό τότε θα βρούμε εναλλακτικές λύσεις

Είναι μία περίεργη κατάσταση για την χώρα μας, για την οικονομία και για το ποδόσφαιρο που είναι από τις πιο σημαντικές βιομηχανίες. Με το αίσθημα της υπευθυνότητας και της κοινής λογικής θα βρούμε τον σωστό τρόπο. Όποιος προμοτάρει την ιδέα της οριστικής διακοπής δεν αγαπάει το ποδόσφαιρο ή ίσως έχουν χάσει την ελπίδα τους και το μέλλον και την επανεκκίνηση».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube