Έχοντας ως «όπλο» την εξαιρετική της άμυνα, η Γκραν Κανάρια πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη στο φινάλε του πρώτου γύρου της Ευρωλίγκας. Η ισπανική ομάδα επικράτησε 73-66 εντός έδρας της Ζαλγκίρις Κάουνας και έφτασε το 6-9 στη διοργάνωση, ενώ οι Λιθουανοί, που αγωνίστηκαν χωρίς τους Λέο Βέστερμαν, Αντάνας Καβαλιάουσκας και Παούλιους Γιανκούνας, έπεσαν στο 7-8.

Η ήττα της Ζαλγκίρις είναι κι ένα «δώρο» για τον Παναθηναϊκό, καθώς οι «πράσινοι» έχουν πλέον το ίδιο ρεκόρ με την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Στο 7-8 είναι επίσης η Αρμάνι Μιλάνο και η Μπασκόνια.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι καθόλη τη διάρκεια του αγώνα και κατάφεραν να κλείσουν το ημίχρονο με διαφορά δέκα πόντων (36-26). Στο τρίτο δεκάλεπτο, η Γκραν Κανάρια άντεξε κλείνοντας την περίοδο προηγούμενη με 57-50.

Παίζοντας πολύ καλή άμυνα στη συνέχεια και όντας παραγωγική στην επίθεση πήρε τη σπουδαία νίκη με 73-66.

Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Τσάβι Ραμπασέδα (15 πόντοι, 8 ριμπάουντ), ενώ πολύ σημαντικός ήταν και ο Άλμπερτ Όλιβερ (10 πόντοι, 5 ασίστ). Από τη Ζαλγκίρις ξεχώρισε ο Μπράντον Ντέιβις (11 πόντοι, 9 ριμπάουντ).

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 36-26, 57-50, 73-66



ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

EuroLeague: Στις 24/9 το τζάμπολ της νέας σεζόν-Πότε γίνονται Super Cup και Final 4

Επίσημο: Ομόφωνα στη νέα EuroLeague η Μπεσίκτας και αύξηση σε 24 ομάδες το 2027-Δεκαετές η Ρεάλ

«Σφραγίζεται» η είσοδος Μπεσίκτας αντί Μονακό στην EuroLeague-Αύξηση σε 24 ομάδες από το 2027/28

Στη Σόφια και τη νέα σεζόν η Χάποελ Τελ Αβίβ, αν δεν γίνουν τα παιχνίδια της στο Ισραήλ

Ευρωλίγκα: Στην κορυφή του Top-10 της σεζόν ο Χέιζ-Ντέιβις!

Η Ρεάλ υπέγραψε για δέκα χρόνια στην EuroLeague

«Πίσω στην ομάδα που έχτισε μια δυναστεία» - Η ανάρτηση της Euroleague για Ομπράντοβιτς και Παναθηναϊκό

Το πιο επιτυχημένο «αιώνιο» δίδυμο προπονητών: Ομπράντοβιτς και Μπαρτζώκας με τα περισσότερα βραβεία Coach of the Year!

GM Φενέρμπαχτσε: «Εμείς και η Εφές ζητήσαμε να μπει η Μπεσίκτας στην EuroLeague»

Ευρωλίγκα για Ομπράντοβιτς: «Επιστρέφει στον Παναθηναϊκό, όπου έχτισε δυναστεία και σήκωσε αμέτρητα τρόπαια»