Στα πρώτα λεπτά της συμμετοχής του στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Νταρουσάφακα, ο Ερικ Γκριν είχε μέτρια παρουσία και μηδαμινή συνεισφορά στο σκοράρισμα. Όταν η μπάλα άρχισε να… καίει και η ομάδα του τον χρειαζόταν επειγόντως, φώναξε δυνατά «παρών» και με δέκα πολύ σημαντικούς πόντους βοήθησε τα μέγιστα για να έρθει η τρίτη φετινή εκτός έδρας νίκη των «ερυθρόλευκων» στην Ευρωλίγκα.

Ο Αμερικανός γκαρντ, μίλησε μετά το ματς στον απεσταλμένο του sportfm.gr στην Κωνσταντινούπολη, Νίκο Ζέρβα για τα «κλειδιά» της νίκης, τον μέχρι τώρα απολογισμό της ομάδας στην Ευρωλίγκα, την προσωπική του απόδοση και τις δυσκολίες που έχει συναντήσει στη νέα του ομάδα, αλλά και τον συμπαίκτη του που τον έχει στηρίξει ψυχολογικά περισσότερο απ’ όλους. Απολαύστε τον…

-Ερικ, μετά από μία κακή ήττα στην έδρα σας από τη Μακάμπι αντιδράσατε με ένα ακόμα «διπλό»…

«Το να κερδίζεις εκτός έδρας είναι πάντα δύσκολο και σημαντικό. Θεωρώ πως η άμυνά μας και το σωστό πλάνο του προπονητή που εφαρμόσαμε ήταν τα στοιχεία που μας έβαλαν στο σωστό δρόμο για τη νίκη. Μας έδωσε ώθηση και στην επίθεσή μας όπου είχαμε καλύτερες αποστάσεις και πιο εύστοχες επιλογές, ενώ τους περιορίσαμε πολύ το παιχνίδι στο ανοικτό γήπεδο. Η Νταρουσάφακα είναι ομάδα που τρέχει πολύ και να σκοράρει στον αιφνιδιασμό και οι επιστροφές μας στην άμυνα ήταν ακαριαίες ώστε να μην της το επιτρέψουμε».

-Τι διαφορετικό έγινε στην επίθεσή σας σε σχέση με τα βράδια που δεν τα πήγατε καλά σε αυτό τον τομέα;

«Κυκλοφορήσαμε καλά τη μπάλα, είχαμε υπομονή, καλές και περισσότερες πάσες με αποτέλεσμα να βγουν αρκετά ελεύθερα σουτ. Έχουμε πολύ καλύτερους σουτέρ απ’ ότι δείχνει το ποσοστό μας στα τρίποντα στο παιχνίδι της προηγούμενης εβδομάδας, αλλά και πολλά παιδιά όπως ο Λοτζέσκι, ο Σπανούλης, ο Πρίντεζης που ξέρουν να βάζουν τη μπάλα στο καλάθι με πολλούς τρόπους. Όλοι νομίζω πως συνεισφέραμε επιθετικά για να έρθει αυτή η σημαντική νίκη».

-Έχετε απολογισμό έξι νίκες και τέσσερις ήττες, έχετε κάνει τον πρώτο απολογισμό σας ή πιστεύεις πως ακόμα είναι πολύ νωρίς και χρειάζεται συγκέντρωση στο επόμενο παιχνίδι και μόνο;

«Αυτό ακριβώς είναι το μυστικό. Θέλουμε να αποκτήσουμε σταθερότητα και περισσότερη συγκέντρωση σε αυτά που δουλεύουμε και για να γίνει αυτό θα πρέπει να κοιτάμε βήμα-βήμα τη διοργάνωση. Δε πρέπει να κοιτάμε πίσω όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, γιατί η Ευρωλίγκα έχει πολλά παιχνίδια και δε πρέπει να στέκεσαι σε μία νίκη ή μία ήττα».

-Όλοι γνωρίζουν πως είσαι ένας ικανότατος σκόρερ και το έδειξες και σήμερα (σ.σ. χθες) παρότι δε μπήκες καλά στο παιχνίδι. Θεωρείς πως χρειάζεσαι ακόμα χρόνο για να σταθεροποιηθείς;

«Είναι πολύ πιο σκληρή και διαφορετική η Ευρωλίγκα από το πρωτάθλημα που αγωνιζόμουν πέρυσι το NBDL. Μπορώ να σου πω με σιγουριά πως ακόμα μαθαίνω το στυλ παιχνιδιού, διότι από τη χρονιά που έπαιξα στη Σιένα, επέστρεψα στην Αμερική και είμαι ξανά στην Ευρώπη πολλά πράγματα έχουν αλλάξει παρότι δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια. Προσπαθώ να μαθαίνω συνεχώς πράγματα και να βοηθάω την ομάδα όσο περισσότερο μπορώ. Κάθε μέρα είναι ένα καινούργιο μάθημα για μένα, πιστεύω πως γίνομαι όλο και καλύτερος και έχω να δείξω ακόμα περισσότερα».

-Σε βοηθάνε να προσαρμοστείς ακόμα περισσότερο οι συμπαίκτες σου;

«Όταν παίζεις δίπλα σε παίκτες αξίας όπως οι Σπανούλης, Πρίντεζης, Χάκετ, Λοτζέσκι και Μάντζαρης δε μπορεί παρά να μαθαίνεις συνεχώς. Ασφαλώς και με έχουν βοηθήσει, μου μιλάνε καθημερινά και θεωρώ πως έχουν μεγάλο μερίδιο στη βελτίωση μου. Ξέρω πως ο κόσμος και η ομάδα περιμένει πολλά από εμένα, αλλά δεν είναι εύκολο να βάζει συνεχώς 20 πόντους. Άλλωστε δεν είναι αυτός ο βασικός μου στόχος, αλλά το να κερδίζει η ομάδα. Θα έχω σίγουρα κάποια παιχνίδια κοντά σε αυτούς τους πόντους, αλλά δεν είναι το σημαντικότερο. Ο χρόνος θεωρώ πως δουλεύει υπέρ και για εμένα αλλά και την ομάδα».

-Είδαμε το πώς σε αγκάλιασε μετά από ένα εύστοχο σουτ σου ο Ιωάννης Παπαπέτρου

«Ναι είναι τρομερός τύπος. Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ αυτές τις εβδομάδες. Μου μιλάει συνέχεια, με εμψυχώνει, μου λέει να είμαι πάντα αισιόδοξος και να σκέφτομαι θετικά. Τον ευχαριστώ δημόσια και του χρωστάω ένα… κέρασμα για την βοήθεια του. Με έχει στηρίξει πολύ».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μπαρτζώκας: «Άξιζε τη νίκη η Μπαρτσελόνα - Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στο ΣΕΦ»

Δεύτερο ρεκόρ καριέρας ενάντια στον Ολυμπιακό για τον Πάρκερ

Τα highlights από την ισοφάριση της Μπαρτσελόνα στη σειρά με τον Ολυμπιακό

Πίτερς: «Η κατάσταση είναι στα χέρια μας στο ΣΕΦ»

Ράιτ στον bwinΣΠΟΡ FM: «Τους δώσαμε πολλές δεύτερες ευκαιρίες - Με τη βοήθεια του κόσμου θα περάσουμε εμείς»

Γκριμάου: «Σκληρή ομάδα ο Ολυμπιακός, είμαι ικανοποιημένος από τον χαρακτήρα που έδειξαν οι παίκτες μου»

Λακωνικός Μπαρτζώκας στις δηλώσεις του: «Η Μπαρτσελόνα έπαιξε καλύτερα και άξιζε να κερδίσει...»

Το πανόραμα των playoffs της Euroleague: Έπεσε στη Βαρκελώνη, αλλά έχει το πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός

«Λύγισε» στο τέλος ο Ολυμπιακός και η Μπαρτσελόνα τον ισοφάρισε

Φοβερή αντίδραση Ομπράντοβιτς: Έμεινε επτά δευτερόλεπτα στις δηλώσεις, είπε τέσσερις λέξεις και έφυγε!