Έστω και με πολύ μεγάλη δυσκολία αλλά και άγχος, η έδρα «μίλησε», αφού μετά τη Λαμποράλ ήταν η σειρά για Ρεάλ και Βαλένθια να κάνουν το πρώτο από τα δύο βήματα που χρειάζονται για να περάσουν στα ημιτελικά των playoffs της ACB.

Η «βασίλισσα» επιβλήθηκε 107-103 της πολύ μαχητικής Μούρθια του Φώτη Κατσικάρη, που ήταν μέσα στο ματς μέχρι τέλους. Ο Σέρχιο Γιουλ με 26 πόντους, ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ με 22 (και 10 ασίστ) και ο Τζέισι Κάρολ με 20 έκαναν τη διαφορά για τους πρωταθλητές που δεν έπεισαν με την εικόνα τους. Ο Χοσέ Άνχελ Αντέλο με 27 (5/6 τρίποντα) και ο Φακούντο Καμπάτσο, που ανήκει στη Ρεάλ, με 25 πόντους και 9 ασίστ ήταν οι κορυφαίοι των ηττημένων.

Η Βαλένθια αν και βρέθηκε να χάνει στο δεύτερο μισό της τελευταίας περιόδου από τη Μάλαγα κατάφερε να επικρατήσει 79-75. Απρόσμενος ήρωας για τους γηπεδούχους ήταν ο Τζον Σούρνα με διαδοχικούς πόντους στο φινάλε και συνολικά 16. Ράφα Μαρτίνεθ με 13, Φερνάντο Σαν Εμετέριο με 13 και Τζάστιν Χάμιλτον με 10 πόντους ακολούθησαν. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς με 22 πόντους διακρίθηκε από τους Ανδαλουσιάνους.

Τα δεύτερα ματς θα γίνουν την Κυριακή σε Μούρθια και Μάλαγα αντίστοιχα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube