Γλίτωσε από… εγκεφαλικό η Μπασκόνια!

Η Μπαρτσελόνα επέστρεψε από την… κόλαση και το -25, ωστόσο τα έκανε «μαντάρα» στο φινάλε και παρότι προηγήθηκε με 82-81, ηττήθηκε εν τέλει στη Βιτόρια με 85-82 από την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνεθ!

Στο 7-7 ανέβηκε η Μπασκόνια, που υποδέχεται την άλλη Παρασκευή την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ η Μπάρτσα έπεσε στο 4-10 και την άλλη εβδομάδα ταξιδεύει στην Ρωσία για το παιχνίδι με την Χίμκι!

Φοβερό παιχνίδι από τον Σενγκέλια με 24 πόντους και 6 ριμπάουντ, εξαιρετικός και ο Πουαριέ με 14 πόντους και 5 ριμπάουντ. Χάνγκα (14π., 6ρ.) και Ρίμπας (15π. 6ασ) το πάλεψαν για τους μπλαουγκράνα, ενώ βοήθησε στο φινάλε και ο Ναβάρο (11π.).

Το ματς



Ο Σεραφέν έδωσε σκορ στο παιχνίδι και το πρώτο προβάδισμα στην Μπαρτσελόνα στο ματς, το οποίο δεν άργησε να το χάσει με τους Σενγκέλια, Ντίμα, Μπομπουά να αναλαμβάνουν το σκοράρισμα και με ένα μικρό σερί βρέθηκαν στο -9 (20-11). Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μαζέψουν τη διαφορά και να βγάλουν το πρώτο δεκάλεπτο μόλις πέντε πόντους πίσω (22-17). Η δεύτερη περίοδος, όμως, ήταν καταστροφική για τους «μπλαουγκράνα». Η Μπασκόνια επέβαλε πλήρως τον ρυθμό της, έπαιξε σκληρή άμυνα και δεν επέτρεψε στους αντιπάλους της να πλησιάσουν το καλάθι.

Ο Τόμιτς με τρεις σερί πόντους έφερε το ματς στο καλάθι αλλά εκεί οι γηπεδούχοι φόρτσαραν και με επιμέρους σκορ 14-4 έφεραν ξανά τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (36-24). Ο Σενγκέλια ήταν… καυτός, είχε 20 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και με τον Τζάνινγκ να βοηθάει στο σκοράρισμα η Μπασκόνια πήγε στην ανάπαυλα με το αβάντζο των 17 πόντων (52-35). Η Μπάρτσα έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει, συμμετείχε στο… πάρτι των γηπεδούχων και βρέθηκε ακόμη και στο -25 (70-45) με 12:30 λεπτά να απομένουν για το φινάλε. Κάπου εκεί, όμως, ο διακόπτης… γύρισε!

Αφού κατάφερε να μαζέψει κατά κάποιο τρόπο στο φινάλε της τρίτης περιόδου την διαφορά στους 17 (74-57), στη συνέχεια έκαναν ένα… μυθικό επί μέρους σκορ (17-0). Κράτησαν για πέντε λεπτά τους γηπεδούχους χωρίς καλάθι, ισοφάρισαν πέντε λεπτά πριν το φινάλε σε 74-74 και έδειχναν ικανοί ακόμη και για να πάρουν το ματς. Ένα γρήγορο 7-2 έφερε τη Μπασκόνια ξανά μπροστά στο σκορ (81-76) αλλά η Μπαρτσελόνα έδειξε ξανά ότι διαθέτει τα ψυχικά αποθέματα. Ρίμπας και Ναβάρο με διαδοχικά τρίποντα έδωσαν το προβάδισμα στην Μπάρτσα στα 47 δεύτερα πριν το φινάλε, στη συνέχεια σημάδεψαν τον Σενγκέλια, ο οποίος δεν λάθεψε από την γραμμή των βολών (83-82).

Ο Ναβάρο, όμως, στο φινάλε έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του ο Τζάνινγκ την έκλεψε και την έδωσε στον Χουέρτας, ο οποίος πήγε στη γραμμή της… φιλανθρωπίας. Δύο στις δύο από τον έμπειρο γκαρντ, το σκορ 85-82 και… τέλος. Ο Ναβάρο αστόχησε σε βεβιασμένο τρίποντο και η Μπασκόνια πήρε τα ροζ φύλλο αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 30-18, 22-22, 11-25



ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Η επιστροφή Πίτερς και τα μεγάλα σουτ του ΜακΙντάιρ: Η παρακάμερα του Ολυμπιακός-Μιλάνο

Καθησυχαστικός ο Σατοράνσκι: «Ήταν τρομακτική στιγμή, αλλά νιώθω πολύ καλύτερα»

Γιαννακόπουλος: «Είναι δυνατόν να ασχοληθώ με μία ήττα, όταν διακυβεύεται η ακεραιότητα του αθλήματος;»

Του έφταναν 23 πόντοι και έβαλε ακριβώς τόσους: Ο Βεζένκοφ προσπέρασε τον Σπανούλη και έγραψε ιστορία!

Γιαννακόπουλος για την ήττα του Παναθηναϊκού από την Εφές: «Η μεγαλύτερη νίκη της σεζόν...»

Μαγικός ΜακΙντάιρ, σταθερός Σάσα, x-factor Eντζάι: Τα highlights της νίκης του Ολυμπιακού επί της Αρμάνι

Μπόνγκα: «Δεν παίξαμε όπως συνηθίζουμε, να σιγουρευτούμε ότι δεν θα ξαναγίνει»

Βεζένκοφ: «Ήμασταν πιο σκληροί, κάποιοι παίκτες έκαναν το βήμα παραπάνω, ιδιαίτερο να είμαι πρώτος σκόρερ»

Το... παράπονο Μπαρτζώκα: «Δεν θέλω να κρίνω, αλλά νομίζω η ομάδα αξίζει περισσότερο κόσμο στο γήπεδο»

Μπαρτζώκας για αντικατάσταση Μοντέρο: «Θα κοιτάξουμε την αγορά, χρειαζόμαστε οπωσδήποτε έναν πλέι μέικερ»